Det er altid vigtigt, at du korrekturlæser dine tekster, lige meget om du er i gang med at skrive en opgave, ansøgning eller tekst til din hjemmeside. En tekst uden korrekturfejl skaber større troværdighed og sørger for, at dit budskab kommer ud, uden at det bliver forstyrret af stavefejl eller kommaer, der er sat i øst og vest. Korrekturlæsning er især vigtigt i forbindelse med tekster, der skal op på din hjemmeside, og det er der tre grunde til.

  1. Kringlede formulering vil skabe forvirring blandt dem, der besøger din hjemmeside. Hvis det første de besøgende på din hjemmeside bliver mødt, er en masse forvirrende sætninger, vil der ikke gå lang tid, inden de klikker væk. Husk at man kan få alt på nettet, og de fleste ting kan man få flere steder. Derfor kan du risikere, at potentielle kunder finder en anden forhandler, som har en mere overskuelig hjemmeside. Få derfor en anden person til at gennemgå dine tekster for dig, så du ved med sikkerhed, at teksten på din hjemmeside giver mening, og at der er styr på sætningsstrukturen.
  2. Hvis du ikke bruger tid på din hjemmeside i forhold til opsætning og korrekturlæsning, vil din hjemmeside med stor sandsynlighed lande længere nede, end hvad der er optimalt, blandt Google’s søgeresultater. Du bør altid stræbe efter at nå så højt op på Google som muligt, da det er her, at folk vil få øjnene op for din hjemmeside.
  3. Fejlfrie tekster skaber tillid. Det er vigtigt, at når du først har fået folk ind på din hjemmeside, skal de gerne gennemføre købet, men hvis folk ikke har tillid til dig og din virksomhed, vil de heller ikke købe noget hos dig. Derfor er korrekturlæsning igen brugbart for at skabe en god og tillidsfuld kontakt til dine kunder.