Mange af os drømmer om en mere aktiv hverdag. Motivationen kan være vidt forskellig. Det kan være alt fra mere overskud i hverdagen, øget fokus eller måske at få smidt de overskydende kilo. Mange lever en travl hverdag med arbejde, transport, indkøb, rengøring, børn og meget mere. Derfor er det ikke altid lige nemt at få passet motion ind. Her får du 5 tips og tricks til, hvordan du kan få en mere aktiv hverdag.

Drop elevatoren og rulletrapperne

Arbejder du et sted med en elevator, eller måske har du en i din opgang, kan det være fristende at gøre brug af den. Det samme gælder med rulletrapper, der findes i mange indkøbscentre og på stationer. Ønsker du at være mere aktiv, så kan du i stedet for tage trapperne. Ofte vil det faktisk også være hurtigere, hvis du giver den lidt gas.

Hvad laver du i din frokostpause?

Frokostpausen er en rigtig god mulighed for at få clearet hovedet og ikke mindst til at få sat lidt gang i blodcirkulationen. Naturligvis skal du spise i din frokostpause, men måske du også kan få tid til en lille gåtur? Det kan være en tur rundt om bygningen eller ned til nogle af de andre afdelinger. Det behøver ikke at være en lang tur men 5-10 minutter kan også gøre en stor forskel i det lange løb. Så får du samtidig dine øjne væk fra skærmen og får set nogle farver og måske endda får lidt frisk luft.

Skrivebordscykel eller gåbånd

Ofte er det folk, der sidder foran en computer hele dagen, der ønsker at blive mere aktive. Hvorfor ikke få sat lidt gang i kroppen, mens du sidder ved skrivebordet? Der findes flere løsninger på dette. Der er naturligvis forskellige øvelser, mens der findes også skrivebordscykler og gåbånd. En skrivebordscykel kaldes også for en kontorcykel og minder i bund og grund meget om en klassisk motionscykel – bare uden styr. Et gåbånd kan sidestilles med et løbebånd – bare uden det store front, hvor du kan justere hastighed, vinkel osv.

En skrivebordscykel og et gåbånd skal dog ikke ses som en motionscykel, hvor det bare handler om at køre alt hvad du kan eller sågar løbe, mens du arbejder. Det kan være et redskab, som du for eksempel bruger en halv til en hel time dagligt i et stille til moderat tempo. Det er jo vigtigt, at du stadig kan koncentrere dig om dit arbejde imens. En god ting er dog altid at have nogle mål. Det kan være, at du for eksempel gerne vil nå at cykle eller gå 3-4 kilometer i løbet af arbejdstiden. Det kan også være sjovt at have en konkurrence kørende med kollegerne om, hvem der kan cykle længst på skrivebordscyklen i løbet af en måned.