Miljø og bæredygtighed fylder mere og mere, og det gør sig sikkert også gældende for din virksomhed. Der er forskellige tiltag, du kan gøre brug af for at passe bedre på miljøet. Læs med her for at få gode tips til at indføre miljøvenlige løsninger i din virksomhed.

Igen og igen

Genbrug er det nemmeste og vigtigste skridt på vejen mod en mere bæredygtig virksomhed. Sørg for, at alt jeres affald bliver sorteret. Det sikrer du blandt andet, ved at det er tydeligt markeret, hvilken skraldespand der er til hvilket affald. Desuden er det vigtigt, at du har fokus på at informere dine medarbejdere om, hvordan de sorterer og genbruger rigtigt. På den måde kommer projektet til at få langt større succes, end hvis du bare lader de miljøvenlige initiativer gå ubemærket hen. Genbrug handler ikke kun om sortering af jeres affald, men også om at genbruge brugt elektronik som for eksempel gamle computere og mobiltelefoner.

Skru ned på toilettet

Et stort forbrug af vand og elektronik er, noget af det der kan have store konsekvenser for miljøet. Derfor er det vigtigt, du gør en indsats for at investere i bæredygtigt inventar og udstyr, når det gælder jeres toilet på arbejdspladsen. Du kan for eksempel spare meget på energiforbruget ved at installere toiletter, der bruger en mindre mængde vand til at skylle ud. Derudover er det en fornuftig miljømæssig løsning at skifte de almindelige papirhåndklæder ud med elektroniske håndtørrere. Når du skal finde den rigtige model, er det en god idé at gå på jagt efter en moderne og effektiv håndtørrer med et lavt energiforbrug. Når I vælger at installere en elektronisk håndtørrer, slipper I desuden for at skulle bruge penge på papirhåndklæder.

Spar på papiret

I det hele taget kan det være meget skadeligt for miljøet, hvis din virksomhed har et stort spild af papir. Derfor er det vigtigt, du fokuserer på at nedsætte brugen af papir i virksomheden. Det gælder alt fra køkkenrulle til papirark. Du kan blandt andet reducere jeres spildet af papir ved at mimimere mængden af dokumenter, I skriver ud og fokusere på at opbevare dem online i stedet for. Hvis der er nogle bestemte dokumenter, I ikke kan undgå at skrive ud, kan I med fordel anvende miljøvenligt printerpapir og undgå at udskrive i farver.