Østeuropa er up and coming, og hovedstaden i Ungarn er ingen undtagelse. Den smukke by der deles i to af den store flod Donau byder på historie, kultur, natteliv og spa-oplevelser. Bedst af alt kan du her holde ferie for et meget lille budget, da man får meget for pengene.

  1. Buda Castle

På buda-siden af byen ligger det smukkeste slot med udsigt over floden og de mange broer. Det har været hjem for mange ungarske konger, men slottet er i dag åbent for offentligheden i form af det nationale kunstmuseum. Slottet gemmer også på en underjordisk kælder, der er et besøg værd, hvis man er til lidt gys.

Tag den lille tram op af bjerget til slottet. Kvarteret der ligger bagved slottet er hyggeligt og bestemt et besøg værd.

Gør din tur til Budapest ekstra skøn med lidt ekstra lommepenge fra smslaaner.dk.

  1. Ruin pubs

I Budapest har de en helt særlig form for barer og diskoteker. De kendte ruin pubs er lavet i gamle bygninger og store huse med mange rum. Udsmykning får dig til at tro, at du har røget andet end cigaretter, når du træder ind.

Skal I bare have et par drinks, er Simpla Kertz god, imens baren Instant byder på flere etager og mange forskellige dansegulv.

  1. Termiske bade

Budapest har flere varme kilder, der springer ud af bjergene. Det giver mulighed for de mange lækre spabade. Selv hvis du besøger byen i vinterhalvåret, kan du bade udenfor i 38 grader varmt vand.Badene har forskellige medicinske helbredende effekter. Det er ikke kun for turister, men også flittigt brugt af de lokale.

  1. River cruise

Tag en sejltur på den store flod. Det kan være om dagen med en drink og fortællinger om byens historie, eller til en fin middag, så I også kan se de mange smukke bygninger lyse op.

  1. Billig gourmetmad

De lave leveomkostninger gør det til en fest at gå ud at spise i Budapest. Udforsk nye hippe restauranter i byens små kvarterer, eller prøv en Michelin-stjernet restaurant uden at betale det vide ud af øjnene.