Rengøring af din ovn er en af de opgaver, som ingen af os har lyst til at bruge tid på. Dog er det noget, som der skal gøres regelmæssigt, så der ikke ophober sig en masse fedt og madrester i ovnen.

Hvis du ikke har lyst til at bruge en masse tid på at rengøre din ovn, så har vi fundet 7 skinnende tips, så du har mulighed for at rengøre din ovn nemt og hurtigt.

Fra at fjerne olie ved at tilsætte mere olie til at fjerne dårlige lugte med citron, er disse alle meget nemme – og billige – tips og tricks, der kan hjælpe dig med at få en skinnende ren ovn på ingen tid.

Er du på jagt efter en ny ovn, så bør du læse Forbrugsguidens ovn test, hvor de har samlet en oversigt over testvindende ovne fra forskellige testkilder.

1. Brug eddike og bagepulver
En god måde, at fjerne alle de stædige pletter og belægninger i din ovn, er ved at lave din helt egen ovnrens. Det skal blot være en simpel blanding af eddike og bagepulver, da dette er en blanding, der nemt og hurtigt kan hjælpe med at fjerne både fedt og snavs. Du skal blot gnide blandingen på det specifikke område og herefter lade det trække i omkring 30 minutter. Når de 30 minutter er gået, kan du nemt tørre snavs og fedt væk.

2. Brug en gammel tandbørste
En gammel tandbørste er et perfekt ovnrensningsværktøj. Tandbørstens bløde børster og fleksible hoved giver dig mulighed for at rense områder, der ellers er uden for rækkevidde. Det fungerer endda endnu bedre med hjælp fra en elektrisk tandbørste, da vibrationen her kan hjælpe med at løsne brændte madrester samt anden snavs.

3. Gør brug af en glasskraber
Hvis du ikke ønsker at bruge en masse penge på dyre rengøringsprodukter, så kan du anvende mere end blot en gammel tandbørste for at spare penge. En glasskraber er nemlig også et ideelt produkt til at fjerne stædige pletter fra ovnens bund og låge. Hvis lågen er aftagelig, så skru den af og put den i varmt vand. Herefter er det muligt at skrabe alle madrester samt anden snavs væk med en glasskraber.

4. Fjern olie med olie
Det kan virke mærkeligt, men du kan fjerne fedt samt olie på din ovn med olie. Faktisk vil denne teknik gøre rengøringen af din ovn i fremtiden meget nemmere. Du skal blot putte et par dråber olie på et papirhåndklæde og herefter gnide det over det fedtede område. Olien hjælper med at fjerne fedtet uden brug af hårde kemikalier. Når du er færdig med at putte olien på det pågældende område, skal du sprøjte området med en almindelig ovnrens for at sikre, at der ikke er noget olie tilbage.

5. Fjern dårlige lugte nemt og hurtigt
Vi har alle prøvet at lave et måltid kun for at lugte til maden i dagevis. Hvis du har lavet noget med en særlig skarp lugt såsom fisk, så kan nogle få dråber vanilje eller citron være svaret. Du skal blot tilføje et par dråber i en ovnfast skål fyldt med vand. Opvarm langsomt skålen i en time inde i ovnen, og du vil snart slippe af med lugten af fisk eller andet i dit hjem.

6. Fjern madrester med opvasketabletter
Opvasketabletter er fremragende til at fjerne madrester fra dine gryder og pander i en opvaskemaskine, så hvorfor skulle dette være anderledes, når det kommer til din ovn? Tag en opvasketablet og put halvdelen af den i varmt vand. Dernæst gnides den anden halvdel af tabletten over det område med fedt og madrester, hvorefter du kan tørre al snavset væk uden at bruge for mange kræfter.

7. Put ovnrens i alle hjørner i en kold ovn
Der findes en meget hurtig og nem måde, hvorpå du nemt og hurtigt kan fjerne fedt og snavs i din ovn. Du skal blot sørge for, at din ovn er helt kold, hvorefter du skal sprøjte ovnrens i alle ovnens hjørner. Lad det være over natten, hvis du har mulighed for det. Hvis ikke, så lad det være i minimum fire timer. Efter ovnrensen har siddet i den anbefalede tid, så kan du tørre snavset væk uden problemer. Hvis du ikke kan fjerne alle madrester, skal du gøre brug af din hjemmelavede blanding af eddike og bagepulver bagefter.

Rengøring af en pyrolyseovn
Hvis du ønsker en ovn, der er selvrensende, så skal du have fat i en pyrolyseovn. Her skal du ikke anvende nogen former for rengøringsmidler, da fastbrændte madrester samt anden skidt vil blive brændt væk ved hjælp fra et specialprogram. Når programmet er færdigt, har du mulighed for at tørre asken væk med en klud.

Hvis du er interesseret i flere gode råd om ovne, så kan du klikke ind her hos Tænk.dk for at se, hvordan du nemmest kan gøre din ovn ren med blot tre trin.