Vinteren nærmer sig og dagene bliver kortere. Det er de faktisk allerede blevet. Vi har jo sat urene til vintertid. Hvis du cykler til og fra arbejde eller skole eller lignende, så er det vigtigt med cykellygter. Fordi det er både mørkt tidligt om morgenen og også om eftermiddagen. Vær på den sikre side og bliv set i mørket med godkendte cykellygter.

Hvordan kan jeg blive set af bilister?

Der er mange måder hvorpå du kan blive set at bilister og andre køretøjer, når du er på cyklen.

Den nemmeste måde er med cykellygter. Med cykellygter glemmer du dem heller ikke, ligesom for eksempel med cykelveste. De sidder nemlig altid på cyklen. Vidste du at cykellygter kan ses fra mindst 300 meters afstand? Så med cykellygter er du godt sikret.

På cyklen kan man også have reflekser, som gør at man kan se hjulene, og dermed lægges det også mærke til. Man kan få dem på pedalerne og hjulene. Igen, så kan det ikke glemmes, for hvis du har sat det på én gang, forbliver de derpå længe.

En anden måde at blive set i trafikken er ved at have pangfarver på, også kendt som selvlysende farver. Ved at have det på lægger bilister mere mærke til en, også fra lang afstand, hvilket selvfølgelig er en fordel for dig på cyklen. Det vil være bedst at have en jakke i en pangfarve, da det lægges mærke til først. Hvis man ikke har en jakke eller gider at have det på, er der også andre alternativer. For eksempel kan man også købe nogle handsker eller endda en cykelhjelm, så der er helt klart en løsning.

Et fact som mange nok ikke kendte til, er at der årligt cirka er omkring 500 alvorlige cykeluheld og 20 til 30 dræbte om året. Det er vanvittigt, så pas nu hellere på dig selv.

Posted in: ude