Hvis der er noget, som er sikkert her i livet, så er det, at vores tøj bliver beskidt. Hvad enten, vi lever en aktiv livsstil med masser af motion, eller om dagligdagen byder på udfordringer, så bliver tøjet beskidt – og så er vaskemaskinen guld værd! Hvor man før i tiden var nødt til at fatte vaskebrættet og vaske tøjet i hånden, så er det i dag ingen sag at tænde for vaskemaskinen, og de mest moderne vaskemaskiner kan endda dosere sæben for dig, så du ingenting skal foretage dig. En effektiv vaskemaskine er essentiel for det travle, aktive familieliv!

En vaskemaskine er ikke bare en vaskemaskine!

Selvfølgelig har alle vaskemaskiner det til fælles, at de vasker vores beskidte tøj rent på relativt kort tid. Det er det, vi forventer, at vaskemaskinerne kan, men i virkeligheden har vi flere og flere forventninger til de moderne maskiner, vi bruger i dagligdagen. Derfor er vaskemaskinen heller ikke bare en vaskemaskine i år 2018 – den indeholder en masse funktioner, der gør hverdagen nemmere for os alle!

Mange vaskemaskiner er i dag udstyret med alt fra automatisk sæbedosering til vejning af tøjet, hvilket er med til at gøre dem mere effektive og billigere i drift. Af netop denne grund er der stor forskel på en vaskemaskine til et par tusinde og en tilsvarende til 8.000-10.000 kroner. Kvalitet koster generelt bare mere, og hvis du leder efter nogle af de smarte funktioner, der sparer både strøm og vand, så kan du også forvente at betale lidt mere for din vaskemaskine. Generelt set er de ekstra penge godt givet ud, da du typisk også får en højere kapacitet pr. vask i de dyrere modeller – perfekt, hvis I er en stor børnefamilie, men ikke pengene værd, hvis man bare er et kærestepar!

Se efter den vaskemaskine, der klarer sig godt i test!

Specifikationer og virkeligheden burde stemme godt overens, men faktum er bare, at nogle vaskemaskiner ikke helt kan leve op til de forventninger, som de burde. Derfor kan man i mange tilfælde ikke bruge specifikationerne til mere end et pejlemærke mellem de forskellige modeller – hvis du vil have en god vaskemaskine, så bør du i stedet se på én af de mange vaskemaskine tests!

Når vaskemaskinerne er blevet grundigt testet, så kan du også forvente, at de klarer sig rigtig godt ved daglig brug. Testresultater siger en del om den samlede pålidelighed, og du bør altid vælge en vaskemaskine, som er bedst i test på den ene eller anden måde. Det siger sig selv, at det ikke er alle vaskemaskiner, der er inden for dit budget, og derfor må du gå lidt på kompromis med funktionerne alt efter det budget, du har til rådighed.

Gå efter kapacitet og vand/strømforbrug!

Hvis du står i en situation, hvor pengene måske ikke rækker til den vaskemaskine, som er bedst i test, så bør du altid gå efter den/de maskiner, der præsterer bedst og mest økonomisk. Du bør afstemme dine behov med de forskellige modeller, og generelt bør du gå efter den højest mulige kapacitet, ligesom det kan være klogt at kigge på både vand- og strømforbrug. Dette er nemlig de faktorer, der for alvor spiller ind på dit daglige liv; det er måske mindre vigtigt, hvorvidt vaskemaskinen vasker tøjet på 30 eller 40 minutter!

Ud fra et strøm- og vandbesparende synspunkt, så bør du vælge en maskine, der vejer tøjet, inden den sætter programmet i gang. Herved bruger du kun det vand og strøm, som tøjet egentlig kræver – du betaler ikke for en fuld maskine hver eneste gang!