Er du en af mange, som går med tankerne om at skifte bolig i den nærmeste fremtid? På det grundlag kan det være en god ide at undersøge priserne på markedet for banker, således du er sikret den bedste pris til dit næste boliglån. De færreste mennesker har råd til at betale huset i første omgang. Derfor deler man regningen op i flere stykker for at sikre en økonomisk frihed for dig som boligejer. Rigtig mange banker har mange forskellige interesseområder udover boliglån og andet. Derfor er det vigtigt at rødføre sig med en bank, som specialiserer sig indenfor det unikke område, som du behøver hjælp til. Skift bank, hvis du er usikker på om du er sikret det billigste lån.

Vejen mod drømmehuset

Står man i en situation, hvor et boligkøb kan være en realitet? Her er første skridt at optage et boliglån, som til formål har at dele boligens totale pris op i flere stykker. Overordnet set er der to forskellige typer af lån – et banklån og et realkreditlån. Indenfor hver kategori er der adskillige variationer og vilkår, som man skan huske at spørge ind til, før man sætter underskriften. Overvej din økonomisk situation før du beslutter, hvilken type af lån der er perfekt for dig.

For den almindelige dansker kan det være svært at forstå forskellen mellem typer af lån. Generelt set kan man sige, at et banklån ofte har en større rente end realkreditlånet, men til gengæld er en simplere lånetype, fordi det er nemmere at opsige. På den måde er man sikret mod ikke at miste penge, når man skal opsige banklånet. Til gengæld varer realkreditlånet typisk over 20-30 år, hvor man betaler lige store rater over hele lånets løbetid. Denne type af lån har tit en lavere rente end andre lån, og mange nye boligkøbere vælger denne form som det primære boliglån.

Med det i mente, har du fået et overblik over, hvad der er væsentligt før du sætter underskriften på dit næste boliglån.