Selvom sommeren er ved at være slut, er der stadig mange anledninger til at skulle boarde et fly. Vi booker flyrejser som aldrig før, og uanset om det er til transport fra den ene ende af landet til den anden, til forretningsrejser eller til ferier, er der visse ting, der er essentielle at huske og at tage højde for inden en flyrejse.

 

Pas og rejsedokumenter

En af de allervigtigste ting til en flyrejse er et pas. På de fleste flyvninger får du ikke lov at checke ind og boarde flyet, hvis du ikke har dit personlige og gyldige pas med dig. Husk derfor altid at have dit pas med, når du skal i lufthavnen, og tjek, hvor længe det er gyldigt, et par uger inden afrejse. I nogle lande skal passet være gyldigt minimum til et halvt år efter afrejsedatoen, før du får lov at rejse ind i landet. Udover pas skal der være styr på rejsedokumenterne, inden du flyver afsted. Der findes apps til mange flyselskaber, hvorfra du både kan tjekke ind og have styr på rejsedokumenterne. Men det gælder ikke alle flyrejser, og nogle gange er det nødvendigt at printe rejsedokumenterne på forhånd. Her kan du finde Canon blækpatroner, hvis din printer er løbet tør for blæk.

 

Størrelse og vægt på håndbagagen

Restriktionerne for, hvor mange kilo håndbagage du må have med, og hvor stor håndbagagen må være, er forskellige fra flyselskab til flyselskab. Det er derfor vigtigt at undersøge dette på forhånd, så du ikke får din håndbagage afvist i lufthavnen, enten fordi den er for stor, eller fordi den vejer for meget.

 

Elektronisk udstyr

Det er en fordel at have elektronisk udstyr med i håndbagagen fremfor den indtjekkede bagage, da denne kan blive ret hårdhændet håndteret. Dog skal du huske, at computere og tablets skal op af tasken ved sikkerhedskontrollen, og det er derfor en fordel, hvis de ikke ligger nederst i tasken. Du må bruge det meste elektronik ombord, når bare det er sat på flymode.