Nogle gange kan aftener i Danmark være rimelige mørke, hvor det kan være svært at se uden lys. Enten om man skal cykle hjem fra en aftale, arbejde, studie, mm., så kan der være mørkt på sin vej hjem. Her er det nødvendigt at have nogle cykellygter til at guide sig ud af mørket. Cykellygter er et lovkrav i Danmark, hvor man skal have dem tændt efter det er blevet mørket. Hvis man ikke har dem på, har politiet mulighed for at give en træls bøde. Derfor er det bedst at have cykellygter på og tændt, når det bliver mørkt. Derfor kan det være fordelagtigt i at investere i cykellygter til dig.

Hvilke krav er der til cykellygter?

Der findes en rækker krav til cykellygterne, som man skal holde hoved og hale i. Først og fremmest skal en cykel med to hjul have mindst en forlygter og en baglygte. Cyklerne skal have lys i lygtetændingstiden. Og hvornår er det? En god tommelfingerregel er fra solnedgang til solopgang eller i usigtbart vejr f.eks. i tåge eller i tæt snevejr. En forlygte må lyse gulligt, hvidt eller blåligt. Hvis den lyser gulligt, må lyset ikke blinke. Hvis den lyser hvidt, må den gerne. En baglygte skal være rød og lyse direkte baglæns, og den må gerne blinke. Lygterne skal også kunne ses fra siden. Derudover er det vigtigt, at den tydeligt kan ses fra en afstand af 300 meter, dog uden at virke blindende for andre. Hvis det f.eks. er tåget, vil lygten ikke kunne ses fra 300 meters afstand.

Et stort udvalg af cykellygter

I dag findes der et stort udvalg af cykellygter, så du vil kunne finde præcist nogle lygter, der passer til din smag og samtidig overholder kravene. Du kan også supplere dine cykellygter med nogle reflekser for at være på den sikre side.