Hvis det længe har været din drøm at bestige Kilimanjaro, så er det heldigvis råd for det. Af mange beskrives Kilimanjaro som et vidunder, hvor udsigten forbløffer. Det vil således være en dejlig oplevelse at se, hvor smukt der ser ud. Men det er ikke kun fordi, der er pænt, det værd at gøre. Det er en kæmpe sejr at have besteget et bjerg, og med de kræfter du har lagt i det, vil du med stor sikkerhed føle en tilfredsstillelse, når du når toppen. Udsigten er en del af præmien, som du kan nyde, sammen med dem, du har besteget Kilimanjaro sammen med. Se muligheder for rejser til Kilimanjaro her.

Forskellige ruter til Kilimanjaros top

Der er forskellige ruter til Kilimanjaros top, og de er af forskellig længde og sværhedsgrad. Det er derfor en rigtig god ide at overveje, hvad du vil have ud af turen, før du vælger, hvilken vej du skal. De forskellige ruter har også mere eller mindre trafik. Nogle af de populære ruter hedder:

  1. Lemosho-ruten – 70 km.Tidskrævende rute, men med stor variation i landskabet. Du skal overnatte i telt.
  2. Machame-ruten – 62 km.Kaldes også Coca Cola-ruten, da den er en af de lettere at gennemføre. Ruten giver mulighed for overnatning i hytter.
  3. Marangu-ruten – 75 km. Kaldes også Whisky-ruten, og denne er lidt mere udfordrende, men med skønne udsigter på ruten. Du skal overnatte i telt.
  4. Rongai-ruten – 73 km.Mindre trafik på denne rute, hvor du kommer igennem alpine ørkenlandskaber. Mellem sværhedsgrad. Du skal overnatte i telt.

Kombiner bjergbestigningen af Kilimanjaro med andre oplevelser

De forskellige ruter præsenteret ovenfor tager fra 6 til 11 dage. I forbindelse med de dage du har til at bestige Kilimanjaro, kan du tage yderlige dage til at opleve landet, hvor det 5.895 m høje bjerg ligger. Tanzania har mange andre forskellige skønne oplevelser til den eventyrlystne rejsende, og hvis du også gerne vil opleve Kenya, så grænser Kilimanjaro op til landet, som blandt andet tæller flere forskellige nationalparker, der er værd at besøge.