Kunne du godt tænke dig at finde ud af, hvor mange penge du egentlig bruger på strøm hver eneste måned? Det er langt fra sikkert, du betaler el hver eneste måned – i virkeligheden er sandsynligheden for, at du betaler per kvartal væsentligt større. Det er den betalingsløsning, rigtig mange bruger. Alligevel er det ikke sikkert, du helt har nemt ved at gennemskue, hvad pengene egentlig bliver brugt på.

Der er enormt mange forskellige elselskaber i Danmark, og det er naturligvis kun dit eget elselskab, der kan give dig overblikket over, hvad dit forbrug ligger på. Til gengæld kan du kigge på diverse beregnere rundt omkring og sammenligne din egen pris med den, andre kan tilbyde. Her kan nemlig godt være penge at spare på el. Selvom der ikke er tale om flere tusinde kroner i måneden, kan det godt løbe op og give en ekstra sjat penge hvert eneste år.

Nemt skifte på få minutter

Hvis du har fundet et elselskab, hvor du tænker, du får mere for pengene, er det på tide at skifte. Mange undgår det, fordi det virker bøvlet og tidskrævende, men i virkeligheden kræver det bare et par informationer fra dig og nogle få klik med en mus – så bliver resten klaret helt per automatik, og du skal i grunden ikke tænke mere over det. Det er rart, at det er blevet så simpelt at skifte.

Herefter er det på tide at finde ud af, om du helt vil have en fast pris på el, der ligger fast uanset markedsprisen per kWh, eller om du i stedet vil tage chancen og betale variabel pris, der afhænger af, hvordan markedet ændrer sig. Det gør, at der er en risiko for prisstigninger – til gengæld er der også en chance for, at prisen bliver billigere, hvis markedsprisen på elektricitet går nedad i en periode.