Et sportsur er en rigtig god idé at bruge i din træning, da det kan være med til at presse dig. Ved at have et sportsur, som bl.a. holder øje med din puls, så vil du med det samme vide, hvor meget du presser dig selv, det vil derfor også kunne skabe motivation til at presse dig selv endnu mere, end du gjorde sidst, du trænede.

Hvad et pulsur er, og hvilket du har brug for?

Sportsur, løbeur, smartwatch, pulsur ja kært barn har mange navne. En ting er navnene noget helt andet er kvaliteten. Det der er særligt ved et pulsur – hvad enten det så kaldes løbeur eller sportsur, det er, at det kan måle din puls fra træning til træning. Uret har du om håndleddet, og så måler det bl.a. din puls, nogle urer kan også måle din søvnrytme. De findes i mange forskellige designs, nogle er meget feminine, hvor andre er meget maskuline. Det er ikke alle urer, som du kan få i en feminin udgave, hvor de også har alle de funktioner, som du skal bruge. Men det afhænger af, hvilke funktioner der er vigtige for dig, og hvor meget du træner. De fleste sportsurer du kan købe kan også have en funktion som et almindeligt ur, hvor det viser, hvor mange kl. er fremfor din puls eller skridttæller, så kan du selv med få klik se, hvordan både puls og antal skridt ser ud for dagen. Du kan læse om, hvordan forskellige sportsurer har klaret sig i denne testog derved finde dit nye sportsur.

Prismæssigt er det meget forskelligt, hvad et sportsur koster, og hvad det kan til prisen. Du kan sagtens finde et pulsur til 300-500 kr., men så skal du heller ikke regne med, at det kan mere end at måle din puls. Hvis du skal have et ur, som egner sig særlig godt til løb eller cykling, så skal du højere op, her vil det være muligt at få et ur til en 2-3.000 kr.