Mange mennesker har i deres barndom haft en Gameboy, og spillet ikoniske spil som Pokémon eller Super Mario. Spil, som gav ens barndom lidt krydderi. I takt med at man bliver voksen, så har man typisk skilt sig af med sine gamle konsoller, men med moderne teknologi kan man endnu engang nyde sine gamle spil.

Hvis du er fanget af nostalgien af at ville tilbage til de gode gamle dage fyldt med sjælefulde spil, så læs med her.

Det skal du vide om emulatorer

GB Enhanced + er et stykke software, der kaldes for en emulator. Det vil sige, den emulerer et bestemt spillesystem på din computer. Det er selve det stykke software, der sidder indeprogrammeret i en Gameboys hardware for eksempel. Ved at overføre dette til sin computer, har man i essensen faktisk en gameboy kørende på sit system. Vil man rigtig gerne spille et gammelt gameboy Super Mario spil på sin computer, så er dette muligt. Det kræver dog, man downloader spillet, også kaldet en ROM.

GB Enhanced + tilbyder dog også ekstra features udover de sædvanlige Gameboy funktioner. For eksempel kan man justere og modificere spillenes grafik, samt at der er adgang til snydekoder, hvis du gerne vil komme igennem en svær passage i dit yndlingsspil, du aldrig klarede i din barndom.

Videre udforskning i de ældre spils verden

Dette var blot en måde et opleve sine gamle yndlingsspil fra en konsol på computeren. Der findes også emulatorer til gamle playstations og til Xbox, ja man kan endda også emulere Android eller iOS-systemerne, for at spille sine yndlings mobilspil på computeren.

Alle sine gamle computerspil kan man dog også finde online, hvis man ikke har sine cd-skiver længere. De spil kan downloades fra abandonware på download.dk. Ydermere kan man også her finde en række andre gratis moderne spil, der er værd at kigge på.