hvalpefoder

For at en hundehvalp kan siges at have fået den bedst mulige opvækst, er der en hel del forskellige kriterier, der helst skal være opfyldt, og dette er eksempelvis gældende for opdragelse og valg af foder. Opdragelsen er vigtig i forhold til den adfærd og opførsel, man ønsker, at hunden skal repræsentere, når den bliver ældre, mens hundehvalpens føde også er vigtig for at skabe sig et godt udgangspunkt for hundens liv. Får man valgt det rette foder til sin hundehvalp, vil man skabe de bedst mulige forudsætninger for, at hundens organer, muskulaturer, led, immunforsvar osv. udvikler sig på bedst mulig vis, hvormed hunden får et sundt, godt og langt liv.

hvalpefoder

Hvor længe må man give hundehvalpen juniorfoder?

Der er dog en hårfin grænse med, hvor længe man må fodre sine hunde med juniorfoder, hvilken kan være en fordel at undersøge nøje, da man ellers kan risikere, at hunden ikke får nok næring til organer, knogler, muskulaturer osv., såfremt man fodrer dem for længe med juniorfoder. Det varierer en smule fra fodertype til fodertyper, hvor længe det kan gå at give hvalpen juniorfoder, mens det mest normale er på omtrent 10-12 måneder. Dette er grundet forskellen på de forskellige typer af hundefoder, og dette fremgår i de fleste tilfælde af beskrivelsen på hundefoderet.

Tag også hensyn til racen i valg af foder – er der specielle behov?

Når man vælger juniorfoder til hvalpen, bør man også overveje racetypen, såfremt denne måtte have nogle specielle behov til ernæringen. Har man eksempelvis en hundetype som den franske bulldog, skal man være opmærksom på, at den i kraft af sin aktive væremåde, muskuløse krop og følsomme fordøjelse skal vælge hundefoder indeholdende meget protein og mange mineraler. På den måde skal foderet også være naturligt for hunden at tygge i munden, hvilket er med til at sørge for, at hundens fordøjelse ikke belastes yderligere. Derved kan det også være en fordel at finde noget foder med protein, der er let at optage for fordøjelsen, således fordøjelsessystemet har de bedste forudsætninger for optimal effekt gennem hele hundens levetid. Såfremt du ønsker at finde hvalpefoder i en god kvalitet, kan du bl.a. finde et stort udvalg på Vetboxen.dk.