De fleste mennesker går op i både sundhed og udseende, og i den forbindelse spiller vægt en stor rolle for mange. For høj vægt kan lede til forskellige sundhedsrisici, men selvom de fleste er enige om, at vægten skal holdes nede, kan det være rigtig svært i en helt normal dagligdag.

Mange mennesker tjener til dagen og vejen gennem stillesiddende arbejde, og da der altid er nem adgang til rigelige mængder af mad i supermarkedet, ender mange også med at spise mere, end hvad godt er.

Det er noget, de fleste kender til, og derfor har du måske også prøvet givet dig i kast med diverse slankekure for at smide nogle af de ekstra kilo. For nogle virker det, mens det for andre ikke gør. Men hvad er egentlig hemmelighede til en sund vægt?

Der findes ikke nogen hemmelig opskrift, men for mange handler det simpelthen bare om at komme ind i nogle gode vaner. Det er fejlagtigt at forvente et hurtigt vægttab over få måneder, for det tager tid at ændre de vaner, der resulterer i overvægt.

Men hvis du prøver at tage ét skridt ad gangen, skal du nok komme i mål, og når du først har vænnet dig til dine nye vaner, er du godt på vej til at holde en sund vægt mange år frem. Men hvad er det så for nogle vaner, du skal vænne dig til?

Det er bl.a.:

  • Motion: du behøver ikke mere end 30 minutters god motion hver dag

  • Spis godt: det behøver ikke være en pine at holde en sund vægt, men du bør skabe gode madvaner ved at fokusere på de sunde madvarer, du godt kan lide. Du bør heller ikke spise mere, end din krop har brug for

  • Hjælpemidler: overvej et kosttilskud som A. Vogel Femisan, der kan bidrage til at holde en sund vægt