Der er mange kvinder, som har problemer med røde knopper, kløe, udflåd og andre former for irritation i deres underliv. Dette kan dog forhindres og forebygges ved, at du bliver mere opmærksom på intimpleje i hverdagen. Herunder kan du få nogle gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, og hvordan du kan sikre, at dit underliv ikke bliver irriteret.

Vær opmærksom på dit underliv

Brusebad vs. karbad
Det er vigtigt, at du skyller dit underliv, hver gang du er i bad. Dette kan du nemt gøre ved at bruge en håndbruser. En lille let stråle kan være nok til at holde dit intime sted rent, hvilket er bedre end at skrubbe dig dernede. Dette skyldes, at din hud er mere sart dernede, hvilket også er grunden til, at et brusebad er mere nænsom for din hud end et karbad.

Bør du vaske dig med sæbe eller ej?
Der er mange kvinder, som vælger at vaske deres underliv med sæbe, hvilket også kan lade sig gøre. Problemet er bare at for de fleste, kan det give røde knopper, kløe og irriteret hud. Dette kan skyldes, at sæben indeholder parfume eller andre stoffer, der irriterer den sarte hud. I stedet kan du vælge at bruge en intimsæb fra TENA, da du derved kan fjerne bakterier og undgå, at din hud bliver irriteret.

Vaskeklude
Det er ikke en god idé, at du skrubber med en vaskeklud i dit underliv. Det gør hun huden irriteret, og det kan fjerne det tynde fedtlag, der er på huden, som er med til at beskytte det imod urenheder og det sørger for, at huden har den rigtige fugtighed.

Du bør ikke vaske for meget

De ovenstående råd får det til at lyde som om, at du skal vaske dig meget grundigt flere gange om dagen. Dette er ikke tilfældet. Tværtimod bør du ikke vaske dig for meget, da dette kan have den modsatte effekt. Hvis du vasker dig for lidt og for meget, så kan du få problemer med irriteret og kløende hud. Din hud kan blive irriteret af for meget vask, ved at den bliver udtørret. Du bør derfor finde en mellemvej, der passer til dig og dine behov.