Står du og skal til at flytte hjemmefra? Måske er det første gang, at du flytter ud af mors og fars trygge hjem, eller også er det blot endnu en flytning ud af mange. Uanset hvad kan det at flytte fra en bolig til en anden være en kompliceret og ikke mindst dyr affære, men det er bestemt også et spændende, nyt kapitel i dit liv. Læs mere her for at blive klar til at flytte hjemmefra, og hvad du bør være opmærksom på.

 

Husk at gøre opmærksom på ny adresse

En af de lidt mere besværlige dele ved at flytte er, at man skal huske at oplyse sin nye adresse til postvæsenet og til kommunen. Du bør også overveje, om du skal skifte tandlæge og læge, hvis du flytter til en anden by. Husk selvfølgelig også at informere dine venner og familie om, at du er flyttet, så de ikke pludselig står ved din gamle adresse.

 

Tæt på studiet eller arbejdet?

Før du flytter hjemmefra, så overvej, om boligen ligger godt i forhold til dit studie eller arbejde. Selvom det er en mulighed, er det måske ikke det mest sjove at pendle en time frem og tilbage i tog hver dag.

 

Normalt er det dyrere at bo i lige centrum af de store byer som fx Aarhus eller København, og derfor kan man spare lidt i huslejen ved at bo længere væk fra centrum. Til gengæld kan du være nødt til at medregne nogle omkostninger til transport, hvis altså ikke du vælger at tage cyklen. Tænk også på, om du vil bo tæt på din familie.

 

Nye udgifter

Der er mange ting at holde styr på, når man flytter hjemmefra. Der er pludselig helt nye ting, man skal huske at betale for, fx depositum, vand- og elregninger, selve huslejen og forudbetalt husleje. Derudover kan det også være, man skal ud og købe nye møbler til sin nye bolig og oven i købet måske mangler en ny computer til studiet. Derudover er den nok allermest skræmmende ting, at man pludselig selv skal stå for indkøbene og lave mad til sig selv.

 

Som nævnt kan det være dyrt at flytte hjemmefra, men heldigvis er der hjælp at hente. Hvis du ikke har den største opsparing at tage fra og umiddelbart ikke har råd til alle de nye udgifter, kan du overveje at tage et kvik lån her.