Havearbejdet er en dejlig hobby for mange mennesker. For andre er det dog en pligt, der bare skal overstås. Lige meget hvilken kategori du hører til – eller om du ligger lige midt imellem, er der dog god grund til at gå i haven. Havearbejde og det aktive udeliv forlænger nemlig dit liv og øger livsglæden.

Motion og terapi

Flere studier har bevist, at havearbejde er god motion, og motion er rigtig godt for dig. Udover at du får motion, har havearbejde også en terapeutisk effekt på dig. Havearbejde mindsker nemlig depression- og angstsymptomer. Man får nemlig dagslys og motion, samt frisk luft. Hvis man lider af alvorlige stresssymptomer, kan havearbejde give ro. De gentagende havesysler skaber nemlig en ro og koncentration i hverdagen.

Derudover bidrager havearbejde også til følelsen af fællesskab. Når man arbejder i haven, bidrager man til noget, og man er med til at holde noget i live. Det at kunne holde planter og træer i live – se dem spire, vokse op og passe på dem, det giver en enorm livsglæde.

Lækkert haveudstyr

Når du skal lave dit havearbejde, er det også vigtigt at være motiveret af gode redskaber og omgivelser. Er din plæneklipper en gammel traver, så kig efter en ny her. Selvom havearbejde er godt for dig, kan du ligeså godt gøre det så nemt og problemfrit som overhovedet muligt. En god måde at spare penge på udstyret er ved at slå dig sammen med naboen eller ejerforeningen. Det er alligevel så få gange, du bruger en plæneklipper, at det ikke kan betale sig at eje sin egen.

Sørg for at have god plads til at tage dig af dine planter. Et godt bred arbejdsbord gør alting meget nemmere. Har du et drivhus, kan du med fordel indrette en lille hyggekrog, så du kan sidde og nyde det hårde arbejde og dine smukke planter fra tid til anden.

Posted in: ude