… til smartphones – eller hvad?

Nej, overhovedet ikke. Tidligere var det fuldstændig uhørt, at man havde trådløse headsets. Derfor var det stort set kun receptionister, telefondamer og lignende, der brugte høretelefoner eller headsets, når de arbejdede. Netop fordi deres arbejde udelukkende bestod i at tale i telefon. Men det var ikke nødvendigvis trådløst.
I dag er det meget almindeligt at have et eller flere headsets. Mange mennesker bruger headset eller høretelefoner til at tale i telefon eller andet, dagligt. I dag er det til gengæld lige så almindeligt at headsets er trådløs som ikke trådløse. Men de bliver, næsten udelukkende, brugt til smartphones. Men de bliver brugt til alt fra samtaler, lytte til musik når man løber eller træner, lytte til lydbøger på farten eller på sofaen. Nogen bruger dem også til at indtale beskeder eller breve i, som så bliver transkriberet senere.

Men faktisk findes headsets til fastnettelefoner stadig. Producenter af kvalitets headsets producerer også stadig gode og gedigne headsets til fastnettelefoner. Det smarte ved disse er primært det samme, som gør sig gældende med headsets til mobiltelefoner. Der er naturligvis forskel på de forskellige headsets. Nogen har kort rækkevidde, andre af dem har lang rækkevidde, så du kan bevæge dig rundt på både dit eget og andres kontorer – og stadig besvare opkald til telefonen på dit skrivebord. På samme måde gælder det slevfølgelig at der er forske på priserne på de forskellige headsets. Andre detaljer adskiller sig også fra produkt til produkt. Nogen af dem har en ’snegl’ til det ene øre, hvor andre er reelle headsets, som giver dig lyd i begge ører, samtidig kan de måske også sortere støj fra og andre ekstra plusser. Den egentlige fordel ved dem alle er naturligvis, at du kan bevæge dig rundt imens du fører samtaler, samtidig giver headsettet naturligt mulighed for at arbejde ved fx computeren imens man fører en samtale, håndfrit.