I dag kan du låne penge til stort set alle formål på nettet. Faktum er dog, at du også kan afbetale dine køb hos en stor del af de webshops, folk hidtil har lånt penge for at handle hos. Det betyder, det ikke længere er nødvendigt at optage et decideret lån, hvis ikke, man ønsker at betale det fulde ordrebeløb med det samme.

For låneselskaberne har det betydet, at der optages færre lån. I stedet vælger folk blot at indgå en fast afbetalingsordning med den webshop, de handler hos. Det er dog ikke direkte med webshoppen, at en sådan aftale indgås. Det er typisk med en tredjepart, som f.eks. kunne være Viabill, der er én af de største aktører.

Er antallet af forbrugslån faldet?

Betyder det, at antallet af kviklån er faldet i løbet af de sidste par år? Det skulle man næsten tro, men det er faktisk ikke tilfældet. Der er op til flere udbydere, der har valgt at tilbyde webshops, at de kan integreres som fast finansieringspartner på den givne webshop. På denne måde er reelt set et lån skjult som afbetaling.

Det er der op til flere aktører, der har valgt at tilbyde. Det er bl.a. noget, der gør sig gældende for Ekspres Bank og Resurs Bank, der er nogle af de helt store udbydere på markedet. Tværtimod, så er det faktisk noget, der betyder, at antallet af lån er steget i løbet af de seneste par år, fordi det er blevet nemt at optage dem.

Hvis du står i RKI, så er det dog sjældent muligt for dig at gøre brug af en sådan løsning. Det anbefales også på det kraftigste at du ikke optager flere lån inden du ikke langere befinder dig i RKI, og at du igen kan varetage det at afbetale på dine lån.

Mange danskere vælger afbetalingsløsningen

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er blevet populært at vælge afbetaling som løsning, når man handler på nettet. Ved at gøre dette, skal du ikke betale det fulde beløb med det samme. Det har medført, at det i dag er mange danskere, der har valgt at indgå én eller flere afbetalingsordninger, som de betaler af på.

Det kan være svært at svare på, hvad der ligger til grund for, at folk vælger denne løsning. I langt de fleste tilfælde skyldes det dog blot at det er nemt. Du kan på blot et par minutter udfylde en ansøgning om at få lov til at indgå i en afbetalingsordning. Derfor er det også nemt at afbetale de køb, du foretager på nettet.

Det er hovedsageligt i forbindelse med større forbrugskøb, at det er en løsning, danskerne vælger. Hvis du skal købe nye møbler til stuen, vil det ofte være en stor udgift. Det er nemmere at finde plads til i budgettet, hvis blot skal betale et fast, men dog mindre afdrag hver måned, indtil det fulde beløb er blevet betalt af.