Julen står for skud, og inden vi får set os om, er det blevet tid til juleønskesedler, gaveræs og indpakning. For at undgå stress og jag, kan du her finde en behjælpelig guide til, hvad ungerne skal glædes med juleaften.
Børn kan have mange forskellige reaktioner, når de åbner en gave. Der kan både opstå glæde, men også skuffelse, hvis den gave de får, ikke var hvad de havde forventet. Børn er ikke nødvendigvis utaknemmelige af den grund, det kan blot skyldes, at man ikke helt kender dem eller lige ved, hvad det er, der for tiden optager dem. Mange webshops, der sælger børnelegetøj, har særlige systemer, der inddeler i de forskellige alderstrin, kategorier og særlige behov, der nu måtte være ved børnene. Det gør det ikke kun lettere for vedkommende, der skal købe gaver, men det sikrer også en glædes reaktion for barnet, som åbner gaven. Benyt derfor denne mulighed, hvis du handler dine julegaver over nettet.

Det skal du give de små i julegave

Tøj:
Tøj kan for mange børn være en skuffende gaveoplevelse, og det er mere en god og praktisk gave for forældrene, end det er brugbart for de små. Det behøver dog ikke være sådan i alle situationer, for mange børn præges nemlig af tv-reklamer eller af de andre børn ovre fra børnehaven eller skolen. Det kan være et særligt brand, som hitter for tiden, eller det kan være tyl skørter, hårbånd eller en særlig slags sweatshirts, der i børnenes øjne er på mode. Derfor kan det være en god idé, når børnene sidder og skriver deres juleønsker, at ønskesedlen bliver delt op i henholdsvis legetøj og tøj. Så kan barnet også være med til at vælge noget særligt nattøj, sportstøj eller nogle smarte støvler, som han eller hun med garanti vil leve i, i tiden efter julen. På den måde glædes både barnet og forældrene.

Legetøj:
Legetøj er et sikkert hit, men hvad skal man lige købe, for at det bliver et sikkert hit? De fleste børn laver selv deres juleønskesedler, og på den måde er der sikkerhed for gevinst på gavefronten. Der er dog også den aldersgruppe af børn, som endnu ikke kender til ”de rigtige” gaver, og her kan det være svært at finde ud af, hvad der skal købes.
Gode idéer kunne være lege ting, der beskæftiger barnet mere end blot 20 minutter. Det kunne være et legekøkken, en politistation eller måske en togbane med tilhørende figurer og huse. Det er med til at beskæftige barnet i længere tid, og de kan samtidig gøre en stor leg ud af det. Så er der samtidig noget at gå i gang med i juledagene efterfølgende.
En anden gaveidé kunne være sanse- og motorisk legetøj, der er med til at aktivere barnet og gøre en leg ud af det. Det kunne være bløde, klatremøbler fra Bobles, eller andre brands, der udvikler sjove- og farverige tumledyr. Både små- og store børn kan lege med her og få timer til at gå med leg og sjov.

Oplevelser:
Gaver til børn behøver ikke altid være noget, de kan lege med selv. Gode gaver kan samtidig være oplevelser, som man kan få sammen med barnet og dermed skabe minder sammen for en god dag. Tjek forskellige hjemmesider ud for diverse børnekoncerter, skøjteshows eller ture i cirkus eller tivoli. Denne gaveidé er nok mest oplagt for børn fra 5 år og op efter, da de mindre børn er for små til endnu at forstå, at gaven ikke er noget de på samme tid kan lege med og få noget ud af. De lidt ældre børn har modsat forståelse for, at det er noget, der venter ude i den nærmeste fremtid, og dermed kan de gå og glæde sig og snakke om det ovre i børnehaven eller skolen. En anderledes og personlig gaveidé, der med garanti vil falde i god jord.