Vores hjerner lærer utroligt meget i de første år på jorden. Det er her, vi bygger fundamentet for mange af de færdigheder, vi kommer til at bygge op over resten af vores liv. Du har måske selv en ting, du gjorde som barn, som du stadig nyder at gøre som voksen? En af de ting, du ikke må forsømme, er kreativiteten. Det er vigtigt at få et forhold til din kreative side, mens du stadig er barn. Det er ikke, fordi du skal være i stand til at male som Michelangelo, men det handler om at få lov til at udtrykke sig kreativt. At kende dit kreative sind.

Peleplader er sjovt og lærerigt

Når du er barn, har du intet forhold til, hvordan tingene skal se ud. Det betyder, at du som barn har en helt særlig evne til at være kreativ. En glimrende måde at gøre det på, er med perler og perleplader. Det er også en sjov måde at være sammen som forælder og barn. Perler og perleplader – den hyggeligste indendørsaktivitet. Det kan være, at du sidder ved sinde af dit barn, mens I lægger hvert jeres perlebræt. Du kan også være assistent og hjælpe med at finde alle de blå eller lyserøde perler, mens dit barn udforsker sin kreativitet. Når perler og perlepladerne er færdige, bliver de til minder. Og de er uvurderlige.

Tegn til dine hænder bliver sløve

En anden måde at være kreativ på er at tegne. Det kan være, at I sammen farvelægger et motiv af en eller anden slags. Dit barn vil synes, at det er sjovt, og du vil måske opleve, at det er utroligt afslappende at sidde og farvelægge. Og enormt hyggeligt. Det kan også være, at du bedre kan lide at tegne dine egne motiver sammen med dit barn. Det kan sætte gang i mange kreative tanker.