Interesserer du dig for vin, og hvordan det skal opbevares? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for nogle af de regler, som du skal være opmærksom på, når du skal opbevare vin i en længere periode.

Som vin-elsker er det vigtigt, at man følger disse regler for at få det meste ud af vinen, selvom den har været gemt væk i et stykke tid. Det er underordnet, hvorvidt der er tale om en konventionel vin fra supermarkedet eller Håndlavet europæisk vin.

Der er flere elementer i spil

Når det kommer til opbevaring af vin, er der flere elementer, man skal være opmærksom på. Der er dog to punker, som også er de to vigtigste. Det er henholdsvis ro og mørke. Ro og mørke er vinens bedste venner, når det kommer til optimal opbevaring i en længere periode.

I modsætning til ro og mørke findes der sol og svingende temperaturer. Disse to modsætninger gør absolut intet godt for vinen – og igen er det underordnet, hvorvidt der er tale om en vin fra supermarkedet eller håndlavet europæisk vin.

Hvorfor skal vinen opbevares rigtigt?

Grunden, til at vine skal opbevares i de rigtige omgivelser, handler om, at vinen ikke skal modne for hurtigt, så den kan bevare sin oprindelige og naturlige smagsnoter. Sollys og svingende temperaturer er faktorer, der kan gå ind og påvirke dette i en negativ retning.

Der er ikke nogen hemmelighed, at det ideelle sted at opbevare vin ville være en vinkælder eller et vinkøleskab. Men det er ikke alle, der har det til rådighed. Hvis man ikke har det ovenstående til rådighed, kan man i stedet opbevare vinen i bunden af klædeskabet i soveværelset som eksempel. Så længe stedet er mørkt, og temperaturen er stabil, har vinen gode forudsætninger for at blive opbevaret hensigtsmæssigt.