Mange små lejligheder og boliger har sjældent plads til en stor opvaskemaskine. Det kan dog være en stor irritationsfaktor for mange, der bor i små boliger. At vaske op i hånden tager lang tid og bruger faktisk meget mere vand end de fleste moderne opvaskemaskiner. Derudover tager det væsentligt længere tid at vaske op i hånden, og man kommer ofte også til at bruge alt for meget opvaskemiddel.

Små opvaskemaskiner

I de fleste lejligheder og små hjem er det dog muligt at installere en opvaskemaskine. Klik her, og se de bedste opvaskemaskiner på markedet. Du kan få smalle opvaskemaskiner, der passer godt til små lejligheder. Det er ofte også en bedre løsning, når man kun er få personer, der bor i lejligheden. Så behøver man ikke at vente så lang tid med at vaske, og man sikrer, at den bliver fyldt op hver gang. Har du ikke plads til en smal opvaskemaskine, kan man også anskaffe sig en bordopvaskemaskine. Her er det dog virkelig begrænset, hvor meget der kan være i den, men det fungerer stadigvæk ret godt. Den optager dog også en del bordplads, så i små lejligheder har den også visse udfordringer.

 

Du kan købe opvaskemaskiner, der automatisk sparer på vandforbruget. Så bliver din besparelse i forhold til opvask i hånden endnu større. Derudover skal du huske, at det ikke er nødvendigt at vaske service af og stille i blød, før du sætter det i opvaskeren. Ikke medmindre det skal stå der i lang tid.

Hvis du skal vaske op i hånden

Hvis der ikke er mulighed for at installere en opvaskemaskine i din lejlighed, er der heldigvis fine måder, du kan gøre opvasken smartere på. Installer fine ”tørrestativer” til dit service eller gem det væk bag et skab. Der er mange sjove idéer på internettet. Sørg for at købe en god og miljøvenlig skuresvamp. Du kan med fordel hælde opvaskemiddel på en forstøver og eventuelt tynde den lidt op. Det løser problemet med, at man altid kommer til at bruge lidt for meget opvaskemiddel.