Planter har hårde vækstvilkår på badeværelser og derfor vælger mange at holde dette rum fri for planter. Det er derimod en fejl, for planterne kan være med til at give et ellers dødt og fugtigt rum masser af liv og karakter. Når det så er sagt, skal man gøre sig nogle overvejelser, når man skal udvælge planterne, fordi de skal kunne passe til det varme, våde og ofte mørke rum. Du skal derfor lede efter planter, som kan holde til noget, men stadig er stilfulde. Når man skal købe planter, er det dog vigtigt, at man køber dem lokalt, så de ikke skal med ud på en længere køretur. Bor du eksempelvis i en storby såsom Aarhus, så har du gode muligheder for at finde de planter, som du ønsker dig til badeværelset.

Sukkulenter

Sukkulenter er oplagte at anskaffe til badeværelset, fordi de er meget hårdføre og kan klare de udfordrende vækstbetingelser. Der findes et hav af forskellige sukkulenter, og de kan alle være med til at skabe et forskelligt udtryk til dit badeværelse. De kan desuden tåle at undvære vand i et godt stykke tid, og så er de meget pladsbesparende. De koster heller ikke alverden, så det er ingen katastrofe, hvis der lige ryger et par sukkulenter i svinget, før man får helt styr på at passe dem.

Kaktusser

Kaktusser er nogle af de mest hårdføre planter der findes, og derfor egner de sig virkeligt til badeværelsets miljø. De kan klare rigtig lange perioder uden vand, og du kan derfor glemme alt om dem i flere uger ad gangen, uden at du behøver at bekymre dig om deres ve og vel. De kan også udnytte den høje luftfugtighed, der findes på badeværelset, og de giver en hel masse karakter til rummet. Du skal derimod ikke forsøge at smide for store kaktusser ind på badeværelset, da det gør exceptionelt ondt at få en kaktus i hovedet eller på anden vis komme i nærkontakt med dem, mens man ikke har så meget tøj på.

Blandede bolsjer til badeværelset

Der er også et par andre planter, der kan fuldende din indretning af badeværelset. For eksempel er en flamingoblomst et godt bud, fordi den er ekstremt hårdfør men stadig giver unikke farver til badeværelset. Du kan også vælge en plante som en hjertefilodendron, der er en smuk klatreplante, som også kan give reolen et twist. Du går heller aldrig galt i byen med et smaragdblad, der er nærmest umulig at slå ihjel for en nybegynder og giver rummet en smuk grøn glød. Tag på udkig i Aarhus by og find de bedste planter til dit badeværelse.