Det danske sommervejr er ikke altid til at regne med, og der kan derfor være mange gode grunde til at søge mod de varme lande. Læs med her for at få inspiration til din næste rejse sydpå.

Mørkerøde væsker i lange baner

Sydeuropa kan noget helt særligt, når det gælder vin. Der er mange oplevelser at hente ved at besøge de mest hyggelige og autentiske vingårde, du kan finde i for eksempel Spanien, Italien og Frankrig. På vingårdene vil du kunne få al den landlige charme, du har brug for på din ferie. Samtidig kan du nyde smagen af den drik, der især er Italiens stolthed. Rødvin findes i mange forskellige varianter, og hvis du bare interesserer dig en lille smule for den røde væskes oprindelse og produktion, vil du nyde godt af de lokale vinproducenters viden og glæde for at fortælle. Du kan med fordel kombinere din vinsmagning med en fortælling om, hvordan olivenolie bliver produceret. Der gemmer sig mange spændende historier i det kulinariske Italien.

Paradis på jord

Når du tænker på paradis, forestiller du dig nok hvide sandstrande, krystalklart vand og grønne palmer, så langt øjet rækker. Verden er fuld af muligheder, når det kommer til at finde den drømmestrand, der passer til dig og dine behov. Blandt andet Sri Lanka byder på ekstraordinære kulturoplevelser samtidig med, at du kan tage det dykkercertifikat, du altid har drømt om. Mauritius er et andet paradis på jord, hvor de fleste strande har perfekte betingelser for at se de sjældne dyr på havets bund og opleve helt fantastiske koralrev i alverdens farver. På Rhodos kan du finde alt fra fortryllende klippeformationer og romerske landsbyer til krystalklart vand og uforstyrrede sandstrande.

Nyd friheden

Disse nævnte perler er ofte at finde langt væk fra den stress og jag, der kan være i mange turistbyer. Der er virkelig ikke noget, der kan give dig afslapning, som en ferie til udlandet kan. Der er feriedestinationer for enhver smag, og ved at finde de billigste afbudsrejser behøver du ikke engang at punge ud med kæmpe summer. Træk stikket for en stund og lad din krop blive varmet op af solens stråler.