Hvis du skal flytte hjemmefra eller det er første gang, at du selv skal sørge for internet i boligen, så kan der være meget forvirring omkring det.

Nedenfor kan du få lidt hjælp til at finde hoved og hale i de mange forvirringer, der kommer med at bestille eget internet for første gang. Så du ikke ender med wi-fi, som ikke møder dine behov.

Kært barn har mange navne: Hvad er forskellen på internet, wi-fi og bredbånd?

Først og fremmest, så skal vi have styr på forskellene mellem:

  • Internet
  • Wi-fi
  • Bredbånd

Wi-fi skal forstås som dit personlige netværk mellem enhederne i dit hjem. Det er altså kontakten mellem din router og fx din smartphone.

Internet og bredbånd er den samme ting. Det er det, der konnekter din personlige router til det enorme netværk imellem computere verden over. Det er det, der tillader, at du kan komme i kontakt med omverden.

Dette skal du tage med ind i dine overvejelser, når du skal vælge et abonnement for første gang

Du skal altså have det hele for at få mest muligt ud af internettet, og de kommer som regel også i en samlet pakke gennem et abonnement på bredbånd. Før du vælger et abonnement, er der 2 ting du bør overveje.

Hvor mange mennesker skal bruge dette internet – og i hvor høj en grad?

Overvej hvor mange mennesker, der skal benytte dit internet. Hvis I er en familie på fem som alle benytter internettet meget, så skal I nok have et mere kraftigt netværk, som kan trække mange enheder på en gang.

Det samme behøver man måske ikke, hvis man bor alene, næsten aldrig er hjemme og/eller kun bruger sin bærbar til at streame Netflix en gang imellem.

Undersøg dækningen i dit område, før du køber noget.

Før du køber et abonnement til noget som helst, så bør du tjekke det selskabs wi-fi dækning i dit område.

Ellers kan du komme udfor, at du betaler mange penge for et netværk, som hele tiden afbrydes og derved hakker, så du nærmest ikke kan bruge det alligevel.

Sig farvel til forvirringen og goddag til godt internet

Lad dig ikke slå ud af, at det kan være svært at få styr på internettet første gang, at du skal købe det selv. Sørg for at spørge om hjælp fra folk omkring dig og brug lidt tid på at researche, så skal alt nok ordne sig.