Artiklen indeholder sponsoreret indhold fra de sider, der linkes til.

Måske du kender til et stramt budget i en travl hverdag. Det kan være noget af en udfordring som familie, hvis økonomien også er stram og ikke rækker til alt det, du gerne vil. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan få lidt flere penge i hånden uden at skulle optage SMS lån eller kviklån.

Hvis du allerede sidder med en gæld, der skal betales af, kan det være en god idé at få udarbejdet et gældsbevis. Det er første skridt mod en bedre økonomi i hverdagen. Læs mere om gældsbevis lige her, og find ud af, om det er første skridt på vejen for dig.

Se på dit månedlige forbrug

I dag bruger vi penge som aldrig før. Vi har aldrig haft så nemt ved at købe alverdens forskellige ting, og vi kan gøre det hele hjemme fra sofaen. Derfor kan det somme tider være svært at styre, hvad der ryger i indkøbskurven. For at finde frem til, hvor du kan spare henne, kan det være en god idé at kigge dit månedlige forbrug igennem. Herunder hører to kategorier: mad og diverse.

Ved at sortere i to forskellige kategorier kan du få et godt overblik. Kan du se en tendens til at købe meget mad udefra eller få købt lidt for meget tøj, kan du passende opstille nogle regler for dig selv. Det kan være et bestemt beløb, der skal bruges til det hver måned.

Køb ind hjemmefra

Måske det lyder for godt til at være sandt. Men faktisk kan der være penge at spare, hvis du sørger for at handle alle dine dagligvarer ind hjemmefra. I dag kan du få leveret varer lige til døren, og du vil samtidig spare tid på dine indkøb. Fordelen ved at handle online er, at du ikke bliver guidet igennem et supermarked fyldt med fristelser. Du bør altid handle ud fra en madplan, så du kan få brugt alle de råvarer, du køber ind. Du slipper for impulskøb og kan klare indkøbene på samme tid.

Tag cyklen, og sig farvel til to biler

Har I to biler i dag, er der mange penge at spare på dette område. For hvis I kigger nærmere på jeres forbrug og mulighed for at tage cyklen eller benytte jer af samkørsel, kan der være flere tusinde kroner at spare hver måned. Selvom det måske kræver lidt mere transporttid, kan det betyde en ekstra ferie hvert eneste år – og hvem vil ikke gerne det?