Hvad enten du skal til at være forælder for første gang, eller om du har prøvet det før, så kan du altid komme ud for spørgsmålet: ”Har du nu husket at købe det rigtige tøj til den lille ny?”. Måske er du garvet og har helt styr på det. Eller måske kunne du godt bruge en hjælpende hånd. Ligegyldigt hvad, så får du her en masse gode råd til indkøb af børnetøj samt en overskuelig liste over, hvad den lille ny kan få brug for.

Uundværligt tøj til den lille ny

Når man køber tøj til den mindste, så er der flere ting, som du bør huske på. Først og fremmest skal du huske på, at de forskellige sæsoner kræver forskellige stykker tøj. Om vinteren skal dit barn være klædt varmt og tørt på, og om sommeren skal den mindste have behageligt og åndbart tøj på. Hvad enten du skal ud at købe flyverdragter, vanter, halstørklæder og støvler til de kolde måneder, eller om du skal have t-shirts, leggings eller stockings uden bukseben, så bør du tænke over vejret. Det gælder om at finde tøj, der passer til vejret.

Du bør derfor også være opmærksom på, at tøj til babyen kan fås i mange forskellige størrelser, og størrelserne kan variere alt efter mærke og model. Dette betyder altså, at selvom baby bruger en størrelse 50 i én trøje, så kan det være en størrelse 56 i en anden. Derudover bør du huske på, at de små vokser hurtigt. Derfor kan de hurtigt vokse sig for store til noget af tøjet, og du bør være forberedt på at købe tøj, som de kan vokse i.

Gode råd til køb af babytøj

Hvad skal man så huske på, når man køber tøj til den mindste? Her får du en masse gode råd, som du med fordel kan have i mente, når du køber babytøj:

  • Vask tøjet inden brug – husk at vaske tøjet, inden barnet bruger det for første gang, da du på denne måde kan undgå, barnets hud kommer i kontakt med uønskede, kemiske stoffer.
  • Kvalitet holder længe – du behøver ikke købe tøj i dyre domme, men du bør alligevel huske på, at dyrere tøj ofte holder længere. Derfor kan du også se det som en investering på sigt. Du bør dog stadig huske på rådet om størrelseskøb, da det ville være spild af penge at købe tøj som barnet vokser sig hurtigt ud af.
  • Spar penge på de basale ting – der er ingen grund til at bruge en formue på de helt basale ting til babyen. Ting såsom tights og bodies kommer i brug ofte, og du kan med fordel købe en større bunke til billige penge, så du ikke løber tør for disse. På denne måde kan du også have flere penge til mere holdbart, ydersiddende tøj.
  • Hold øje med tilbud – du bør altid holde øje med tilbud, og du kan især spare mange penge ved at købe tøj i større portioner, netop når der er tilbud.

Husker du på disse råd, så kan du være sikker på, at du får fyldt garderoben med det allermest nødvendige babytøj til den lille ny.