Langt de fleste bliver usikre eller nervøse, når de sidder overfor en potentiel arbejdsgiver. Man vil gerne give det bedste førstehåndsindtryk som muligt og af gode grunde. Man når rigtigt langt med et godt førstehåndsindtryk, for blandt mange andre ansøgere er det vigtigt at skille sig ud og blive husket.

Selv hvis man ikke er den mest naturligt selvsikre eller karismatiske person, kan man nå rigtig langt med et par tips og gode råd til jobsamtalen. Du kan læse med her, hvis du har brug for et par gode råd til din næste jobsamtale.

God forberedelse kan gøre en stor forskel

Meget af arbejdet for det gode førstehåndsindtryk sker i selve forberedelsestiden inden jobsamtalen. Dagen inden du skal til samtale, er det en rigtig god idé at sætte dig ned og tænke samtale igennem. Så har du mulighed for mentalt at forberede dig til samtalen. Du forbereder dig bedst, hvis du tænker over, hvilke spørgsmål arbejdsgiveren kunne finde på at stille dig, og især at tænke over, hvad du vil svare til det. På den måde kan du virke mere oplagt og forberedt, når de stiller dig spørgsmål, da du ikke skal bruge langt tid på at fumle dig frem til et svar.

Giv selvtilliden et løft inden samtalen

Det er vigtigt at komme afsted til samtalen med så god selvtillid og velvære som muligt. Det er essentielt, at man kan slappe af og føle sig godt tilpas til samtalen, for så vil selve samtalen forløbe bedre. Det kan derfor være en god idé at lede efter et outfit, man føler sig godt tilpas i og som sidder dejligt. Hvis man har svært ved at finde tøj, der passer i fysiske butikker, kan det være en god idé at kigge påplussizetøj på nettet. Der kan man finde tøj, der passer til enhver kropsform, smag eller personlig stil, så man kan se smart og selvsikker ud til jobsamtalen. Ordsproget ”dress for the job you want” er slet ikke dumt at have i baghovedet, når man kigger på tøj til jobsamtalen. Det er vigtigt at se professionel ud, men også at det er tøj, der passer til ens personlighed, og er lavet i behagelige materialer.