Badeværelset er et af hjemmets vigtigste rum. Det er et rum, du benytter hver eneste dag, og derfor er det essentielt, at det er praktisk indrettet. Det kan nemlig være irriterende, hvis badeværelset er indrettet på en måde, hvorledes du falder over ledningerne fra hårtørreren eller skal gå tværs over rummet med dryppende våde hænder for at nå håndklædet. Badeværelser er ofte et af hjemmets mindre rum, men hvis du bor i en lejlighed eller et hus med et lille badeværelse, så er der mange heldigvis måder at udnytte pladsen bedst muligt. Det kan være en stor udfordring at få det hele til at gå op i en højere enhed, når man indretter, men herunder kan du få et par tips til, hvordan et lille badeværelse kan indrettes med et godt resultat.
Hvis du står overfor en renovation og skal have nyt bad, så kan du her læse mere om badeværelser fra AUBO.

 

5 tips til dit badeværelses nye indretning

 1. Placer vasken i hjørnet.
  Hjørnerne i et rum kan ofte være svære at udnytte, men på et badeværelse er det oplagt at placere vasken i et af rummets hjørner. På den måde står langsiden på rummet frit, og værelset vil synes større.
 2. Installer et væghængt toilet.
  Ved at anskaffe et væghængt toilet kan man minimere størrelsen på toilettet, da denne væghængte type ikke kræver så meget plads som et standard toilet. Det vil derfor ikke stikke så meget ud i rummet og tage for meget plads.
 3. Brug små fliser.
  Skal du have fliser på badeværelset er det mest praktisk at bruge små fliser. Det gør det nemmere at lægge dem og tilpasse dem rummets størrelse. Brug også fliser i lyse farver, da det vil åbne rummet mere op og naturligvis få det til at se lysere ud.
 4. Anskaf et stort spejl.
  Store spejle vil også få rummet til at se større ud. Du kan eventuelt anskaffe et spejl med lys i kanten, så du sparer på flere lysinstallationer i rummet.
 5. Få dig en håndklædetørrer.
  På et lille badeværelse bliver opstår der nemt en meget fugtigt og dårlig luft. En håndklædetørrer, der både tørrer og varmer dine håndklæder, kan afhjælpe dette. Samtidig udnytter man også vægpladsen til opbevaring.

 

En god investering

At lave om på badeværelset kan være en god investering på lang sigt, hvis du en dag vil sælge dit hus eller din lejlighed. Men det er også en god her og nu, fordi du kan få et mere praktisk rum, der er brugervenligt. Dog kan det være en dyr affære at indrette badeværelset på ny. Derfor er det en mulighed at genbruge dele af dit gamle badeværelse, så du ikke er nødt til at købe alt fra nyt. Det gør også, at du automatisk får et mere miljøvenligt badeværelse, da der ikke skal bruges ressourcer på nye ting. Du kan tilmed anvende bæredygtige materialer til renoveringen af nyt bad, hvilket også vil skåne vores dyrebare miljø.