At tage på højskole er en stor beslutning, men det er måske en endnu større beslutning at vælge, hvor man vil hen. Der findes omkring 70 forskellige højskoler i Danmark, og derfor kan det være som en jungle at finde ud af, hvilken man skal tage på. Der er nemlig en del ting, du skal tage med i overvejelserne, når du vil ud på det eventyr, det er med et højskoleophold.

Gør op med dig selv om, hvorfor du vil på højskole

Inden du vælger en skole, er det en god idé at tænke over, hvad du vil have ud af opholdet. Er du der for at forbedre det faglige, for at få nye venner eller for at få en god oplevelse og have det sjovt med dine hobbyer? Uanset hvilken grund du har, er det vigtigt, at den lægger til grund for dit valg. Har du både lyst til at få nye venner og bekendtskaber, og er du et aktivt menneske, som elsker at dyrke sport? Så kan det være, at en idrætshøjskole er noget for dig. Læs mere her, hvis du er interesseret i den type.

Nye eller gamle interesser?

Højskoler er i høj grad sammensat som mange efterskoler. De har nemlig linjer inden for noget bestemt. Eksempelvis findes der både idrætshøjskoler, som tager udgangspunkt i sport, højskoler der lægger vægt på kreative interesser om tekstarbejde, maling og tegning og mere faglige højskoler, som er til for at forberede dig til en uddannelse eller lignende. Når du skal vælge, hvilken højskole du skal på, er det altså en god idé at vælge en, hvor du enten kan få nye interesser eller blive bedre til en af dine hobbyer. Derudover er det en god idé at spørge dine venner og familie til råds. Måske har de en idé om, hvad der kan være godt for dig.