Der er rigtig mange forskellige ovne, som matcher forskellige måder at tilberede mad på. Det store udvalg af både funktioner og tilbehør, kan virke uoverskueligt. Derfor er det vigtigt, at du finder dine behov og ønsker ift. en ny ovn, så kan du tage udgangspunkt i det, når du skal have hjælp af en sælger til at finde din nye indbygningsovn. En test kan være rigtig god at kigge nærmere på, da den kan guide dig, hvis du har besluttet, hvilken model eller type indbygningsovn, du gerne vil have, det kan du læse mere om her.

Vælg den helt rigtige ovn

Det kan være en rigtig god idé at være afklaret med, hvad det er du forventer af din nye ovn, inden du begynder at kigge på nettet eller søge hjælp hos din lokale forhandler.

Størrelsen på ovnen

Hvis du f.eks. godt kan lide at bage småkager, muffins m.m. så kan det være en rigtig god idé, at du vælger en lidt større ovn. Dog skal du heller ikke vælge en ovn, der er alt for stor ift. dit behov, da du så bare vil bruge for mange penge på at varme en for stor ovn op.

Design

En indbygningsovn er altid udført i et flot design af glas og stål. Der er mange muligheder og flere farver at vælge imellem. Derfor er det vigtigt, at du ud fra farverne i dit køkken vurdere, hvilken farve og design din nye indbygningsovn skal være i.

Ovnprogrammer 

De traditionelle indbygningsovne har over- og undervarme, varmluft og grill. Derudover kan du også vælge andre programmer. Hvis du f.eks. godt kan lide at lave pizza, så kan du få et program, der kan give en stenovnseffekt. Derudover kan du også få et program, der er særlig godt, når du bager. Du kan også få en ovn med dampfunktion, som bevarer mineraler og vitaminer i din mad. Det vil også være lettere at få mad, der er blødt indeni og sprødt udenpå.

Rengøring

Hvis du som mange andre ikke gider at bruge din tid på at gøre din ovn ren, så kan du få en selvrensende ovn. Vælger du pyrolyse, så varmes ovnen op på et højt antal grader, hvor ovnen brænder fedt af, som derefter vil blive til aske. Ovnen skal derfor kun tørres af efterfølgende.