Forestil dig, at du sidder derhjemme og har den perfekte date planlagt. Du har flottet dig og fundet stearinlys frem, slukket alt andet lys og gjort sofaen klar med ekstra puder. I skal snakke og se den film du længe har tænkt på at du gerne ville vise hende. Stemningen er i top. Hun har netop lagt sin ene hånd på dit lår og rykket sig tættere på dig. Med ét så kommer den lille cirkel frem på skærmen. Internettet er røget. Hun fjerner sin hånd og ser afventende på dig. Du må rejse dig og bryde stemningen for at fikse internettet. Er der noget mere ærgerligt? Læs derfor disse korte råd til, hvordan du sikrer dig bedre internet i fremtiden, så du kan tage den hele vejen.

Skift dit gamle bredbånd ud

Måske dit bredbånd ikke passer til dit behov længere? For at få det bedste udbytte af dit bredbånd, skal du have et, som matcher dine behov. Så skift til hurtigt bredbånd og mist aldrig forbindelsen under et damebesøg igen. Hvis du har flere hjemme hos dig, som bruger nettet, så skal du have et bredbånd, som kan trække mere. Det samme gælder, hvis du streamer meget, såsom med film, som kræver at internettet hele tiden arbejder, således billedet er skarpt og ikke pludseligt går i stå.

Placér din router med omtanke

Det er også altafgørende, hvor du placerer din router. Hvis du har placeret routeren i det rum længst væk fra der hvor det hele sker, så er routeren på arbejde. Signalet skal altså igennem flere vægge og eventuelle skabslåger. Du kan derfor med fordel placere din router frit i samme rum, som du ser film i og derigennem få et direkte signal. Det kan også være en god ide at placere routeren højt, da signalbølgerne sendes nedad.

Genstart internettet

Internettet har brug for pauser, ligesom du selv har det. Derfor kan du pludseligt miste signalet fordi routeren har brug for en genstart. Det sker altid på de mest ubelejlige tidspunkter, så som når du sidder med den smukkeste pige ved din side og ser en film. Undgå det ved at benytte de pauser du selv har mellem damebesøgene til at lave en planlagt genstart af din router. Sluk for nettet på kontakten og lad den stå i et par minutter til du igen tænder på kontakten. På den måde sikrer du dig imod at nettet pludseligt forsvinder.

Del ikke nettet med andre

De fleste enheder er indrettet til, at man blot skal indtaste en wi-fi kode en gang, hvorefter enheden husker netværket og bruger denne så snart signalet rækker dertil. Hvis du forleden havde din nabo på besøg, så kan han nu, muligvis, benytte sig af dit netværk fra inde ved siden af. Jo flere der er på dit netværk, des langsommere bliver det, da nettet overbelastes. Hvis du gerne vil sikre dig mod, at fyren inde ved siden af, er med til at ødelægge din romantiske aften, så skal du ændre din adgangskode til dit netværk hyppigt, så du nulstiller adgangen til dit netværk.