Hvis du driver virksomhed, så kender du formentlig også til vigtigheden af forholdet mellem dine samarbejdspartnere. Der er vigtigt, at man får skabt et tæt og godt samarbejde, som kan fungere langvarigt.

Det kræver en god indsats og få stablet et tæt samarbejde på benene, man kommer absolut ikke sovende til det. Herunder vil vi give dig nogle konkrete tips til hvorledes du kan skabe et frugtbart samarbejde med eksterne partnere.

Klare retningslinjer

Det er vigtigt at have nogle klare retningslinjer for hvorledes samarbejdet skal indgå. Derfor kan det anbefales at have nedskrevet en kontrakt, så der ikke opstår nogle pludselig tvivl eller spørgsmål.

I sådan en kontrakt kan man blandt andet nedskrive samarbejdets formål, omfang samt hvilke forpligtelser, som er til stede. Husk også at nedskrive hvordan betalingen skal foregå, og præcise informationer omkring dette.

Når retningslinjerne er klarlagt, så kan man med stor sandsynlighed indgå et langt og holdbart samarbejde uden de store gnidninger.

Hold hinanden opdateret

Det er vigtigt at der en god kommunikation til stede. Hold gerne hinanden opdateret, så I altid er bevidste om hvilken retning, som I går imod. Hav telefon og mail åben, så der altid er mulighed for at komme i kontakt med hinanden inden for en overskuelig fremtid.

Husk desuden også at foretage status af og til. Her kan fx komme ind på hvad som fungerer, og hvad der ikke fungerer. Her kan man blandt andet sætte nye mål for hvad som skal gøres anderledes fremadrettet.

Find nye samarbejdspartnere

Trænger du til at finde nye samarbejdspartnere i lokalområdet? Find inspiration på en netavis nær dig. Er du beliggende i Nordvestsjælland, så klik ind på Kalundborg Netavis. Netaviserne kan have den store fordel, at de ofte bringer spændende interessante nyheder omkring nye startup-virksomheder i byen eller lignende, som kan være til stor gavn for din virksomhed.