Måske er du ved at planlægge dette års rejse, og du er ved at løbe tør for idéer. Du har prøvet at tage på storbysferie og charterferie, og det er også fede oplevelser, du har med dig, men nu skal der bare ske noget andet. Et alternativ til de mere traditionelle ferier er en vandreferie. Her får du en ferie, som ikke ligner de andre. Den er i naturskønne omgivelser, og på sådan en tur, kan du virkelig mærke, at du er til. Du skal ikke tænke på, hvordan du ser ud. Du skal bare bruge din krop og leve i naturen med vind i håret. Det er livsnydelse.

 

Det skal du pakke til en vandretur

Hvis du ikke har været på vandretur før, kan det være svært at overskue, hvad du skal have med på turen. Derfor har vi lavet en guide, hvor du kan få overblik over de vigtigste ting til vandreturen.

 

  • Tøj: Det kræver noget ordentligt tøj som en vind- og vandtæt jakke og eventuelt regnbukser. Man kan ikke altid forvente godt vejr på en vandretur i de skandinaviske lande, men det er også en del af oplevelsen.
  • Rygsæk: Du skal have en rygsæk, som er god at have på ryggen. Når du skal have en del kilometer i benene på ustabilt terræn, så skal det være behageligt for din ryg. Ellers kan turen skade mere, end den kan gavne.
  • Trangia sæt: Med et trangia sæt kan du kokkerere og få varmt vand til kaffe og te. Så hvis du vil have noget varmt mad og drikke, er dette et must.
  • Vandrestøvler: Disse er det ultimative køb. De skal bare være behagelige og robuste. De skal kunne holde på varmen, og du skal kunne gå langt i dem.

 

Du kan finde udstyr og mere information herom på Eventyrsport.

 

Få selvtillid af en aktiv ferie

Vi mennesker er faktisk ikke bygget til at sidde ned og lave ingenting. Vi skal helst udfordres fysisk. Derfor vil en aktiv ferie være sundt for både krop og sjæl for dig. Selvfølgelig bør du nok tænke på at komme lidt i form til sådan en ferie, inden du tager afsted, hvis du ikke laver meget i forvejen. Men hvad end det er en vandreferie hiking, en skiferie eller andet, så vil du få en stor portion selvtillid af en aktiv tur. Du bruger din krop og kommer igennem forhindringer, som du ikke vil gøre i din hverdag. Det vil give nogle succesoplevelser, hvilket måske vil få dig til at vælge sådan en ferie igen.