Det kan give hovedpine bare at tænke på, hvilken tørretumbler man skal vælge. Der findes en del forskellige teknologier, der ligger til grund for, hvordan en tørretumbler tørrer, og der er forskellige meninger om, hvilken maskine der er bedst. Skal vandet opsamles i en beholder i maskinen, som du selv skal sørger for at tømme per gang, eller skal det hele ske mere automatisk? Hvilke modeller understøtter hvilke metoder, og hvilket mærke passer til mig og mine behov? Du kan finde flere svar til dine spørgsmål i denne test, som blandt andet bygger på flere tusinde brugeranmeldelser. Klik her.

Denne teknologi er bedst ifølge testen

Ifølge testen viser det sig, at flest kan lide kondenstørretumbleren, og det er da også den teknologi, der er mest udbredt, og som i højere grad er udviklet på. I top 5 er det således kondenstørretumblere, der har alle pladserne. Det er Siemens, Bosch og LG, der ligger i toppen, når det kommer til, hvilket mærke maskinen har, og det er Siemens, der er favoritten. Gennemsnitsprisen på alle tørretumblere er 4962,- kr., men det gælder dog generelt, at aftrækstørretumblere er billigere. Der er dog kun 5 af disse med i testen. Testen består som sagt blandt andet af brugeranmeldelser, og der er over 3000, der har deltaget i testen, desuden indgår for eksempel resultater fra Tænk.dk.

Kondenstørretumblere bruger også forskellig teknologi

Nogle kondenstørretumblere bruger en varmepumpe, og det er vigtigt at vælge en sådan type, hvis du går op i miljøet og din pengepung, da en sådan maskine vil mindske energiforbruget væsentligt. Det er også vigtigt at kigge på energimærket alt efter, hvilket rum maskinen skal stå i, da den afgiver forskellig mængde fugt til den omkringliggende luft. Så hvis du ikke har mulighed for at lufte ud i det givne rum, skal du finde en tørretumbler med energimærke A eller over for at opretholde et sundt indeklima.