Ethvert hjem trænger en gang imellem til en opdatering, og ligesom med alt andet skifter stilen indenfor indretning hvert år. Det kan være svært at følge med i alle de nye trends og tendenser indenfor indretning – hvad er inde lige nu og hvad er ude? De seneste par år har nordisk minimalisme, hvor funktionalitet, simpelt design og lette farver styrede interiøret i mange hjem. Dette kan være på vej ud, og hvis du vil med på moden kan skulle ud og investere i nyt inventar – hos møbelshoppen moderno kan du finde sofaer, reoler, stole og spisebord som følger de seneste trends. Læs mere om tre nye trends nedenfor. 

Ud med minimalisme 

Som nævnt har nordisk minimalisme præget indretnings-landskabet, de seneste år, men minimalisme er på ud af det hippe vindue. Den underspillede stil bliver erstattet med det eksakt modsatte, nemlig maximalisme. Hvor minimalisme spiller på simpelhed og de stilrene look, så går maximalisme i at være bombastisk og flamboyant. Interiøret i denne stil er mindre tidsløst, men derimod er der langt mere plads til personlighed. Hvor minimalisme kan virke kønsløst og kedeligt, hvis man tager de negative briller på, så kan maximalistisk interiør virke for meget og over kanten. 

Derfor er maximalistisk stil perfekt til dig, som brænder for at vise dine indre farver. Den spiller på vilde farver, mærkelige former og gerne et kontrastfyldt farvet hjem – Det smager af personlighed. 

Naturen bringes indenfor 

En anden trend tiltaler alle handymænd i familien, og alle miljøbevidste mennesker. En af de nye trends går på at bringe naturfarver, naturmaterialer og håndlavede møbler er begyndt at finde vejen ind i hjemmet. 

En af de klareste eksempler på dette er palle sengen eller -stolen. Den har fundet vej ind til mange hjem, og er et billigt alternativ, samt miljøbevidst (grundet genbrugsværdien) til at købe noget nyt. Samtidig giver det et råt og hyggeligt look til dit soveværelse eller udestue. Samtidig er materialet lethåndterbart og du kan male og style det, som det passer – derfor har det også sin plads inden for maximalisme. 

Glatte kanter er det nye sort

Måske den største forandring i hele indretnings universet er de mange glatte kanter og kurver, som er blevet introduceret det seneste år. Siden start 00’erne har kanter og det mere ‘boksede’ udtryk været på måde skiftevis. De seneste år er skiftet så sket tilbage til runde kanter og bløde kurver på indretningen. Det meget kantede look har i mange år givet rene og lige linjer i stuen og køkkenet, men det virker til at det bløde 70’er og 80’er look har vendt tilbage. 

De runde møbler er med til at give dit interiør et mere komfortabelt og elegant udtryk. Dette hænger også sammen med at minimalismen er udskiftet med maximalisme – hvor det kantede look var appelerede til det strømlinede hjem, så er de runde kanter og sjove former med til at skabe et mere personligt udtryk, hvor hver genstand hænger sammen med resten af interiøret på en måde, som det kun kan gøre i lige netop det hjem, som det er placeret i.