Et af de mest populære musikinstrumenter at spille på, er guitaren. Guitaren er altid blevet voldsomt eksponeret i film og medier, men er naturligvis også til stede i langt det meste populærmusik, som kører i radioen. Det er heller ikke uden grund. En guitar har et bredt toneregister, som gør den kompatibel med mange forskellige musikalske genrer. Men der findes også mange andre spændende instrumenter, især indenfor strengeinstrumenterne, der let bliver overset. Hvis man længe har spillet guitar og er komfortabel med den, kan det måske være en idé at prøve et andet og nyt strengeinstrument. Dermed er man stadig på ”hjemmebane”, idet det er et strengeinstrument, men man får samtidigt udvidet sin musikalske horisont og kunnen.

Den karakteristiske banjo

En af de mest oversete strengeinstrumenter, især her i Danmark, er nok banjoen. Banjoen har en helt særlig klang, grundet dens noget anderledes konstruktion end de øvrige strengeinstrumenter. En banjo består nemlig af et skind udover en ramme, hvorved strengene er spændt udover. Det giver banjoen dens helt særlige lyd. Mange forbinder udelukkende banjoen med folkemusik, men den kan bruges til meget mere end det. En banjo kan fx være god til indierock.

Få overblikket online

For at skabe et overblik over de mange forskellige strengeinstrumenter, kan det være en god idé at gå online. Her kan man undersøge de forskellige instrumenters forskelle, og hvad man mest har lyst til at fordybe sig i. Det kan være alt fra banjo, til mandolin eller den lille populære ukulele. Online er det også muligt at købe sit nye strengeinstrument, og det er der ofte mange fordele ved. For det første er det meget enklere at sidde derhjemme i sofaen og undersøge de forskellige tilbud, fremfor at vandre fra butik til butik. For det andet kan man nemmere danne sig et overblik over de forskellige tilbud, så man er sikker på, at man får absolut mest strengeinstrument for pengene.