Der er mange ulemper ved at ryge i forhold til, hvor mange fordele der er. Sagen er nemlig den, at der faktisk ingen fordele er, men der er et stort antal af ulemper, og du frarådes dermed at starte på at ryge. De fleste starter med at ryge uden egentlig at tænke over konsekvenserne, og de indser ikke i ordentlig tid, at de er blevet afhængige. Det går stærkt med at blive afhængig – allerede fra den første pakke cigaretter, som du ryger, vil du opdage, at du har lyst til at købe en ny pakke. Overvejer du at starte med at ryge, får du her nogle ulemper, der forklarer dig, hvorfor du bør holde dig langt væk.

 

Det er skadeligt at ryge

Det er meget skadeligt at ryge, hvilket du sikkert har hørt flere gange før. Det er skadeligt for dine lunger, da de rent faktisk bliver sorte af det. Dette kan lyde skræmmende og samtidig mærkeligt, men det er rigtigt, og du bør derfor ikke starte på det.

 

Rygning er skadeligt for dine omgivelser

Udover at rygning er skadeligt for dig selv og dine lunger, er det også skadeligt, hvis du ryger i nærheden af andre. Man siges nemlig at være passiv ryger, hvis man blot står ved siden af en, der ryger en cigaret. Ønsker du ikke at skade din familie eller dine venner med din rygning, bør du derfor stoppe omgående.

 

Rygning forhøjer risikoen for kræft

Udover at rygning skader dine lunger, kan rygning også være medvirkende til, at du udvikler kræft. Kræft er en livstruende sygdom, som de færreste vil have inde på livet. Du bør derfor stoppe med at ryge, hvis du ikke ønsker at øge risikoen for at udvikle denne frygtelige sygdom.

 

Rygning giver rynker

Den sidste ulempe er, at rygning giver rynker, da nogle stoffer i dine cigaretter er med til at fremprovokere alderstegn. Ønsker du ikke at få rynker før tid, bør du sige farvel til cigaretterne så hurtigt som muligt.

 

Få hjælp til at stoppe

Få hjælp til at stoppe med at ryge ved at investere i en e-cigaret samt forskellige færdigblandede e-væsker. Hermed kan du lettere og hurtigere holde op med at ryge.