RejseselskaberNår du skal bestille ferie, er der rigtig mange forskellige rejseselskaber i Danmark, som du kan vælge imellem – fra de helt små, meget specialiserede til de store, der tilbyder en lang række forskellige former for ferie.

Men hvilket rejseselskab skal du vælge? Det kommer meget an på, hvad du vil og hvilken form for service, som du gerne vil have.

Fordelen ved de helt små selskaber er, at de er meget specialiserede. Som regel beskæftiger de sig udelukkende med et bestemt land (eller evt. en region) – eller alternativt en bestemt form for rejser (golfrejse, sportsrejser osv.). Derved får du et produkt fra dem, som ved allermest om det sted eller den form for rejse, som du ønsker.

Ulempen er til gengæld, at rejsen nemt kan blive dyrere. De små selskaber kan ofte ikke få de samme rabatter, som de store, der bestiller langt flere hotelværelser og flybilletter. Så skal du bare en tur til London eller Paris, så kan det godt betale sig at overveje et større rejsebureau.

Endelig er der charterselskaberne, der er i en kategori for sig. Her er der ikke nær så stor valgfrihed, men til gengæld kan du ofte få rejsen billigere. Charterselskaberne booker selv hotellet og flyet, og de kan derfor opnå store rabatter, som i den sidste ende giver lavere priser.

Så når du skal vælge rejseselskab i Danmark, så bør du kigge på, hvilken form for rejse, som du skal på. Kræver den specialviden eller kan den klares af de fleste? Og er du ok med, at der ikke er så meget valgfrihed i forhold til længde og afrejsedag?