Hvis du aldrig har hørt om polyurethan, så er du sikkert ikke den eneste. Selvom materialet kan bruges i et væld af forskellige produkter, er det nok de færreste, der egentlig ved, hvad polyurethan er, og hvad det kan bruges til. Men hvis du har en virksomhed, der beskæftiger sig med plastik, så er det ikke desto mindre en rigtig god idé at du læser med her. Polyurethan bruges nemlig i utroligt mange af produkterne i vores hverdag, og som firmaejer er det derfor en rigtig god idé at vide noget om det.

Hvad er polyurethan?

Polyurethan forkortes sommetider til PUR, og der er tale om et plastprodukt, der findes i alt fra fugemasser til forskellige møbeldele. Det som gør produktet så unikt er, at det alt efter behandlingen kan opnå meget forskellige stivheder og massefylder. Den kemiske proces er altså med til at afgøre, hvad produktet kan bruges til, og på den måde er der altså tale om et meget multifunktionelt materiale. Det kan altså benyttes i dit firma på et væld af forskellige måder. Oplev mange muligheder med polyurethan og styrk din virksomheds produkter.

Forskellige slags

Som sagt afhænger polyurethans af den kemiske forarbejdning. Der er altså en række forskellige udgaver af materialet, og dem kan du læse mere om her:

  • Massiv polyurethan, som især bruges i beskyttelsesprodukter, såsom kabler og bildele. Materialet er desuden perfekt til mere komplicerede designopgaver, hvor normal plast ofte må give op.

  • Hårdt opskummet polyurethan, der kombinerer stor stivhed med et let materiale. Det gør produktet velegnet til isolering og brug i sundhedssektoren. Desuden har du relativt frie hænder, når det gælder udformningen af dit produkt.

  • Fleksibel polyurethan, som har høje styrkeegenskaber og samtidig bruges i bløde materialer. Derfor kan fleksibel polyurethan bruges i alt fra babyprodukter og legetøj til handicaphjælpemidler og møbler.