En værdiansættelse kan være meget enkel, men samtidig, også meget kompliceret. Der findes tommelfingerregler, som man sagtens kan gå efter, men aldrig komplet kan stole på. Men hvad bruger man egentlig værdiansættelser til? En værdiansættelse kan benyttes i et eventuelt salg af din eller en andens virksomhed enten i dele eller et fuldgyldigt virksomhedssalg. Derudover er det også relevant omkring vækst, hvis du kan måle din værdi, og eventuelt stigning er det nemmere at forudsige, hvordan dine fremtidige år kan udmunde sig. Dette er dog aldrig med sikkerhed, men et indicie.

Hvordan gør man?
Kort sagt og som nævnt tidligere er der en tommelfingerregel, som du hurtigt kan bruge på din egen virksomhed. Tag dit overskud de seneste tre år, læg det tal sammen, og der har du svaret på hvad din virksomhed er værd. Men så simpelt kan det ikke altid sættes op, for har du det ene år haft meget vækst og det andet en underskudsforretning, er det ikke en brugbar regel. Der skal man ind og kigge på, hvordan dit år, til dato har set ud, og hvad man kan forvente sig af eventuelle investeringer på længere sigt.

Hvad kan du bruge en værdiansættelse til?

Det er meget vigtigt at have mål, kan du se, at værdien stiger i din virksomhed, skal du muligvis ud og investere, det koster penge at tjene penge. I disse tilfælde kan succes give endnu mere succes, hvis du formidler dine aktiver rigtigt. Har du en positiv egenkapital, kan det også lade din virksomhed stige i værdi, det samme gælder dine aktier, hvis de vel og mærke er betalt.

Har du brug for mere relevant info om værdiansættelse af din virksomhed? Så har du muligheden for at få din helt præcise og detaljerede måling kalkuleret.

Find godt værktøj som selvstændig her http://hobbyhullet.dk/overfraeserbord/