En romaskine er en effektiv måde at træne hele kroppen på én og samme tid. Du opnår både styrketræning, men yder også en vis konditionstræning, hvor pulsen kommer op og kalorieforbrændingen sættes i gang. En god måde at få styrket arme, skuldre, lår og ryg er ved at investere i en romaskine, så man effektivt derhjemme kan opnå en gennemgribende styrke- og konditræning.

Faktorer, der spiller ind ved valg af modstandstype

Står du og er på udkig efter en romaskine som træningsmaskine, er der flere faktorer, der spiller en rolle i overvejelserne om købet. Én af dem er modstandstypen på maskinen, og her skelner man mellem tre forskellige former.

Luftmodstand:
Når man snakker om luftmodstand, kigger man på den modstand, som kommer fra de seje træk i maskinen. Idet man øger sin træningsintensitet, øger man samtidig luftmodstanden, hvilket er med til at øge modstanden yderligere ved det næste ro træk. Fordelen ved denne modstandstype er, at man opnår en bedre kontrollerende træning, da man ikke skal tænke over modstandsændringerne på romaskinens indstillinger.
Ulempen er dog, at romaskiner med luftmodstand kan have tendens til at lampe relativt højt under træningen.

Magnetisk modstand:
Omvendt opstår modstanden i maskinen med den såkaldte ”magnetiske modstand” gennem magneterne. Den typiske fordel ved denne slags modstand er, at den er mindre støjende end fx luftmodstand, samt man har mulighed for at indstille maskinen til en højere modstand end romaskiner med luftmodstand.

Kombinationsmaskinen – luft- og magnetmodstand:
Mange romaskiner er især populære, fordi de fås som en kombination af både luft- og magnetisk modstand. Her opnår man fordelene ved begge modstandstyper på samme tid, men det er op til den enkelte, hvilken slags modstandstype, man bedst er til, og hvad man vægter højest i sin træning.

Afprøv derfor de forskellige maskiner og deres modstandstype, inden man sætter sig for et specifikt køb.

Køb romaskinen online

Når du har afprøvet de forskellige maskiner og sat dig for en bestemt modstandstype på romaskinen, er det muligt at finde et stort udvalg online på kvalitetsrige romaskiner, der kan bidrage til en effektiv hjemmetræning. Klik her, hvis du vil se mere inden for træningsmaskiner og romaskiner.