Hvis der er en handyman gemt i dig, har du højst sandsynligt haft gang i nogle projekter ved din eller andres boliger før. Det at gøre det selv kan have sine fordele, som f.eks. en lavere pris, da man ikke behøver betale sig fra, at andre skal ordne de forskellige ting. Men når du skal gøre det selv, kræver det også at du har alt udstyret på plads, og det kan godt være lidt svært – for hvad er det egentlig for noget udstyr, der er godt at have?

Hav en god mængde værktøj

Som hjemmegående handyman har du sikkert en masse værktøj, og måske endda nogle ting som du er usikker på, om du nogensinde kommer til at bruge. Men når du skal i gang med et nyt byggeprojekt, stort som småt, er det faktisk en meget god ide. For der er da ikke mange ting, der ville være mere træls, end lige pludselig at stå og mange et stykke værktøj, du virkelig bare har brug for nu og der. Derfor kan det godt betale sig at være godt udstyret, selvom det ikke altid virker til at give lige meget mening.

Overvej om du skal op og arbejde i højderne

Nogle byggeprojekter ved huset kræver, at arbejdet foregår over jorden. I nogle tilfælde vil det her være nok med en stige, men andre gange er arbejdet så komplekst, at en stige simpelthen ikke kan gøre det. Her kan det så være smart at have et stillads til rådighed. Så tænker du måske, at det kan virke lidt overdrevet at sætte et helt stillads op, men det behøver du skam heller ikke! Du kan leje rullestilladser til brug både indendørs og udendørs, og ofte er rullestilladser ikke så store som de normale stilladser – derfor giver de god mening til byg-selv-projekter.