Denne artikel indeholder betalt indhold.

Mange danskere har i dag en gæld, og det er ikke kun negativt. Har du optaget et lån for at købe et hus eller en feriebolig, er det en anden måde at foretage en langtidsinvestering på. Desværre er tilfældet bare, at mange danskere sidder med en forbrugsgæld, der eksempelvis er optaget gennem kviklån.

Her kigger vi nærmere på, hvordan du kan undgå at gældsætte dig uden grund. Lån penge nu bliver ikke nødvendigt for dig, og i stedet for lærer du at passe godt på dine penge nu og her.

Lav faste budgetter

Hvis du gerne vil undgå at låne penge, skal du først og fremmest finde råderum og luft i dit budget. På den måde vil du automatisk få en følelse af, at du ikke akut står og mangler penge. Det er derfor nødvendigt for dig at lave nogle faste budgetter.

Med faste budgetter mener vi, at du skal have et bestemt beløb til rådighed til forskellige poster. Du kan med fordel lave en fast overførsel til en opsparing, hvis du ønsker at skabe luft i budgettet til nogle af de ting, du går og drømmer om.

Kig dine forsikringer igennem

En anden ting, der kan være med til at ruinere dig hver måned, kan være dine faste udgifter i forbindelse med dine forsikringer. Måske du har været ved det samme selskab i mange år, og derfor har du ikke fået foretaget et forsikringstjek. Men det kan godt betale sig at kigge det hele efter for at se, om du betaler for meget.

Med en stor konkurrence på markedet er der mange gode tilbud at hente hos forskellige forsikringsselskaber. Du kan nemt og hurtigt lave et forsikringstjek på nettet og se, om du får dine til den bedste pris.

Sælg ud, og brug offentlig transport

En af de store pengeslugere er vores biler. Mange vælger at have en bil på grund af komforten og fleksibiliteten, men har du svært ved at få pengene til at række, bør du genoverveje din bil. Her kan du hente flere tusinde kroner hver måned.

Samtidig bør du kigge godt i gemmerne. Ofte har vi mange ting stående, som vi ikke bruger, men som andre kan få glæde af. Du kan gøre det til et weekendprojekt at sælge ud af dine gamle ting og på den måde få lidt ekstra ind på kontoen.