Hvert år er der mange danskere, der låner penge i form af et kviklån. Det er dog ikke alle, der er enige om, hvorvidt et sådant lån kan betale sig. Grunden til dette er, at det er en kende dyrere end, at låne penge i banken. Som følge af dette, er der mange, der nærmest er modstandere af disse lån, selvom der faktisk er flere fordele ved et sådant lån.

Derfor skal du heller ikke afholde dig fra kviklån, blot fordi du har hørt dårligt om dem. Du skal dog være klar over, at de er en kende dyrere end et banklån. Derfor skal det også primært være de andre fordele ved lånet, der tiltaler dig, da det ellers vil være bedre at låne penge i banken – hvis de er villige til at bevilge et lån til det formål, du låner til.

I løbet af det seneste stykke tid er der dog flere, der har fået øjnene op for, at der er mange fordele forbundet med kviklån. Dertil er det også blevet billigere at låne penge på nettet med tiden, hvorfor det i dag nærmer sig prisniveauet i banken på enkelte lånetyper. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det fortsat er billigere at låne penge i banken.

Hvorfor er det blevet billigere at låne på nettet?

Det er langt fra alle, der har et stort kendskab til lånemarkedet. Derfor er det heller ikke alle, der forstår sig på, hvorfor det er blevet billigere at låne penge på nettet. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at der er kommet flere aktører til, hvilket har medført, at konkurrencen er blevet mere intens – og det gælder særligt for prisen.

I dag kan du finde markant billigere kviklån end for blot få år siden. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at der også findes andre typer lån på nettet. Fælles for de fleste af dem er, at de er blevet ramt af den store konkurrence og dermed er blevet billigere inden for de seneste par år. For dig som låntager er dette naturligvis kun en klar fordel.

Når der kommer mere konkurrence på et marked, så er det meget normalt, at der bliver konkurreret mere på prisen. Det er lige netop dét, der er sket med hensyn til lånemarkedet. I nogle tilfælde er det nye selskaber med dansk oprindelse, men i de fleste tilfælde er det dog større udenlandske selskaber, der slår dørene op på det danske marked.

Er der andre fordele ved at optage et kviklån?

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der faktisk mange fordele ved at låne penge på nettet. Derfor er det ikke kun prisen, det bør handle om, hvis du overvejer at låne penge på nettet. F.eks. kan du være sikker på, at kravene er minimale og som følge af dette bliver langt de fleste låntagere også godkendt, når de sender en ansøgning afsted.

Samtidig er det også en klar fordel, at mange långivere på nettet arbejder med hurtig udbetaling. I nogle tilfælde kan du tilmed have dine penge stående på din konto få timer efter din ansøgning er blevet afsendt. For det meste er udbetalingstiden dog på 24 timer, men den endelige udbetalingstid afhænger af beløb og valg af selskab.

Slutteligt, så bør det også understreges, at låneprocessen er meget enkel. Derfor kan enhver finde ud af, at låne penge på nettet. I dag er det faktisk så simpelt, at det kan klares fra din smartphone, mens du sidder i toget. Det er ikke just noget, de kan prale af i de traditionelle banker.