Alle mennesker kan tilegne sig evnen til at kunne strikke. At begynde med at strikke bære en masse fordele med sig, som bl.a. er gavnligt for dit sind samtidig med, at du får nogle hyggelige timer til at gå. Du har derfor god grund til at finde dit strikkehumør frem, og begive dig i kast med at strikke.

Grunde til du bør strikke

Strikning er en god måde at få tiden til at gå, da tiden flyver afsted, da du er optaget på dit strikkeprojekt, så du glemmer alt om tid og sted. Dit fokus på strikningen er med til at reducere depression, da det afholder dig fra at tænke på negative tanker. Desuden er strikning med til at udfolde din kreative side, da du kan slå fantasien løs og være kreativ. Ved at opnå et færdigt resultat med strikning styrkes dit selvværd, da du oplever at en glædes følelse, som leder til et klap på din skulder.

Kom i gang

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan kaste dig ud i strikningen. Du kan bl.a. finde strikkeskoler, hvor du lærer og tilegner dig en større forståelse sammen med andre, hvilket leder til et strikke-fællesskab. Disse fællesskaber kan du desuden finde online bl.a. på de sociale medier. Her kan du sammen med andre dele ud af jeres erfaringer og hjælpe hinanden. Ligeledes kan det være en fordel, hvis du køber en strikkebog, så du kan lære forkortelserne af begreber indenfor strikkeverdenen, da det vil hjælpe dig, hvis du skal strikke efter opskrifter.

Du kan ikke komme i gang med at strikke uden at have strikkepinde og garn. Alt afhængig, hvad du strikker, skal du tænke på garntype. Du kan bl.a. finde garn i forskellige farver fra filcolana uanset, om du skal strikke tøj eller en pude.