Annoncør: petguide.dk

En hund er et menneskets bedste ven. Det er der i hvert fald mange, der er enige i, og det kan være, at du er en af dem, der længe har drømt om at få din egen hund. Du har måske selv haft hund, mens du voksede op, og derfor føles det virkelig vigtigt for dig endelig at få din egen. Men du ved også, at du ikke bare skal få en hund uden at tænke godt over det, og at det kræver mange refleksioner og overvejelser. Du er helt sikker på, at du vil kunne klare det, men det er altid godt at tænke lidt ekstra end for lidt, fordi du tager et stort ansvar på dig.

Mød familien

Når du endelig skal til at finde en familie, som du vil have en hvalp fra, er der mange ting at lægge mærke til. Du kan evt. besøge familien og se forholdene. Det kan faktisk være meget vigtigt for at finde ud af, om hunden kommer fra et godt sted, hvor den bliver holdt af lige fra øjeblikket den bliver født.

Hundens ankomst

Når hunden så endelig kan flytte hjem til dig, kan du give den en lille indflyttergave. En gave til hund handler nok mest om at give den et legetøj eller noget lækkert, som den kan lide at spise. Det er i hvert fald både noget, der er hyggeligt for dig og for din hund.

Den første tid

Den første tid bliver dog heller ikke helt nem. Når du får hunden hjem, skal du lære den at tisse udenfor, og det kan tage over et år, før den bliver helt renlig. Det er nemlig ikke ligesom med en kat, hvor de lærer det af mor, og så er der ellers ikke så mange uheld. I starten kræver det i hvert fald, at du går ud med hunden omkring hver anden time, så din hund opfanger, at der skal tisses udenfor.

Et tæt bånd

Men alt det er jo det hele værd for langt de fleste, fordi der kommer et helt specielt bånd mellem hund og hundeejer. Det gør der altid mellem kæledyr og ejer, så hvis du føler, at du godt kan tage ansvar for en hund, kan dit kæmpe ønske forstås. Det er mange år, hvor du har en ven for livet, og du er dens person.